Актуални цветове за текстилни щори

Публикувано на 13/08/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 20/11/2019 | Видяно 1 474 пъти

И през тази година текстилните щори са все така актуални. Често използвани за централен акцент, те се използват все по-смело за включване на ярки цветови детайли във вътрешния дизайн на жилището. Днес ще ви покажем няколко избрани цветови решения от тенденциите при ролковите текстилни щори, като започваме със свежите флорални мотиви. Изборът на щори променя коренно атмосферата на стаята, придава цвят и свежест.

Щорите по правило изискват индивидуална поръчка за всеки отделен прозорец. Ако имате нужда от съдействие за слагане или смяна на щори, не се колебайте да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus. 


Жълто

Жълтото и неговите наситени разновидности в охра и горчица са топ цвят за 2019. Със своята наситеност и свежест, жълтото има свойството да преобрази цялото пространство, в което е използвано.

  • Жълтият цвят е много подходящ за щори в дневната, спалнята или детската стая. Разбира се, добре би било правилно да ги комбинирате с интериора. Ако в стаите преобладава червената, розовата или лилава гама ще трябва да помислите за друга алтернатива. 
  • Жълтото перфектно се съчетава с бежово, кафяво, синьо и дори сиво.
  • С този цвят ще постигнете внушение на щастие, увереност и настроение. 

Вижте още: Вътрешни щори - цени


Цвят корал – запазилата се тендеция

Макар и хитов цвят при водещите производители за щори през 2018, розовото и неговите разновидности като коралът успешно се налагат и през тази година в щорите. Хубавата новина е, че ще бъдат актуални и през 2020 г. 

  • Розовите щори добре се съчетават с естествено дърво и бяло.
  • Подходящи избор са за всяко помещение в дома - от кухнята до спалнята и хола.
  • Според интериорните дизайнери, този цвят е подходящ за постигане на атмосфера на вътрешен мир, хармония и любов, което го прави подходящ за всяка една стая. Розовото е любим цвят в щорите за 2019.


Модата на акцентите

Модата на допълнително включения акцент при избора на цветове за обзавеждане не подминава и щорите. През 2019 г. особено актуалните металически акценти вече са с нюанс на мед и месинг.

  • Изключително подходящи за съчетаване с индустриалния стил, земните нотки на медта и нейните оранжево-червени отблясъци я вписват елегантно във всеки един дизайн, избрал бетона и сивото, като преобладаващи основи в индустриалния дизайн.
  • Щорите са удачен избор и за всяка баня. Стига умело да ги комбинирате в дизайна й.
  • Както може да се види на снимката по-горе, медните кантове на щорите се съчетават умело както с абажурите, така и с ваната, рамката на огледалото и пода. По този начин се внася един действително луксозен и фин акцент при цветовото решение на банята.

Вижте още: 4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята


Индустриален стил и цвят бетон

През 2019 г. индустриалният стил навлиза все по-осезаемо във всяко едно помещение на дома. И ще продължаваме да да виждаме неговото присъствие и през следващите години. 

  • Неговите основи като бетон, дърво и машинни елементи се съчетават по естествен начин със сивия цвят, който е предпочитан и за щори.
  • Както се вижда на представената снимка, изборът на вертикални щори в цвят бетон, освен че допълва индустриалния стил на помещението, внася допълнителна модерност и елегантност.

Изборът на щори винаги е въпрос на вдъхновение. С палитрата на актуалните нюанси експериментите в цветовете стават все по-смели, а внушенията - все по-широки. Ако обмисляте добавяне на нови щори във вашето обзавеждане на дома, не се колебайте да потърсите майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта