4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята

Публикувано на 11/05/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 30 819 пъти

Не правете грешката да се опитвате да пресъздадете баня, в която сте се влюбили, докато сте почивали в някой хотел или сте посетили в жилището на приятели. Всяко мокро помещение е строго индивидуално заради тръбите, извивките и неправилните ъгли. Тъй като това е помещението, в което ще започва и свършва денят ви, направете го максимално уютно и комфортно. Да, черните стени могат да изглеждат невероятно стилно, но наистина ли бихте искали да се разсънвате в подобна атмосфера години наред? Представете си на тяхно място да имате закачливи и слънчеви нотки добро настроение.


Имайте реалистични очаквания

Въпреки че банята до преди няколко години се възприемаше като утилитарно пространство, хората започват да осъзнават, че тя може да се превърне в една от най-важните стаи в къщата и да влезе в ролята на своеобразен спа център. В стремежа си да оползотворите всяко кътче обаче, можете да си навлечете куп неприятности, за които после да съжалявате.

Съветваме ви да изготвите списък с нещата, от които не можете да се лишите - мивка, шкафче, душ, тоалетна чиния и т.н. Обмислете добре как ще ги разположите, така че да не се получава претрупване. Ако видите, че ще остане още свободно място, тогава преминете към втория списък, съдържащ "глезотии" - вана, душ кабина, биде, мивка за двама и каквото още ви хрумне. и смятате все пак за важно за вас.

Вижте още: 10 съвета за шикозни функционални малки бани


Не изолирайте банята от останалите стаи

Колкото и странно да ви звучи, банята трябва да носи енергията и атмосферата на останалите стаи. Не би изглеждало никак естетично, ако дневната ви е издържана в традиционен стил, а банята ви изглежда като част от луксозен хотел в Дубай. Опитайте се да се придържате към основната цветова гама в жилището, без да бъдете твърде ексцентрични. Ако все пак сте се вдъхновили за по-голяма промяна, можете да заложите на плочки, комбинирани с оригинален фототапет. На пазара има голям избор от хартиени тапети с дебело PVC покритие, така че можете да вдъхнете ретро звучене на вашата баня или да се пренесете мислено в някой мегаполис, избирайки архитектурен принт.

Вижте още: 10 забележителни бани от мрамор


4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята

Обновяването на всяка стая в едно жилище е трудна задача, която понякога излиза и доста скъпо. Това важи с пълна сила, когато става въпрос за реконструкция на банята. Макар самото помещение да е с най-малка квадратура в целия апартамент, ремонтът изисква средства и търпение. Друг специфичен момент е, че в стремежа си да се сдобият с мечтаната баня, много хора допускат груби грешки, които могат буквално да съсипят цялата обстановка. Затова днес ще ви запознаем с 4 момента, на които да обърнете внимание, ако ви очаква скорошен ремонт на баня. В случай че все още не сте намерили подходящ майстор, който да свърши тежката работа, сравнете предложенията на няколко изпълнители.


Помислете за качествената вентилация

Съществува реален риск да се унесете в приятните емоции около избирането на плочки и мебели, но не забравяйте да включите в плановете си и добрата вентилация в банята. Задължително подменете старата система, за да се презастраховате от неприятен мирис, образуване на мухъл и олющване на боята.

Ако смятате, че е време да подновите интериора във вашата баня, не забравяйте да се обърнете към опитни майстори. Направете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти от водещи специалисти и да прочетете мнения за работата им от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта