Вътрешни щори - цени

Публикувано на 24/03/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 24/03/2017 | Видяно 11 601 пъти

Вътрешните щори са страхотна алтернатива на класическите завеси, която осигурява необходимото уединение през нощта, а през деня позволява на слънчевите лъчи да огряват помещението. Независимо дали ще заложите на класически венециански щори или ще изберете богато изпъстрени роло щори, едно е сигурно - този елемент ще направи жилището ви много по-функционално и стилно. Колко обаче ще ни струва подобен лукс у дома? Разгледайте цените за вътрешни щори, които сме систематизирали за вас, за да можете по-лесно да предвидите разходите за подобен елемент и да планирате оптимално прецизно бюджета си. За бързия и безкомпромисен монтаж на всеки вид вътрешни щори пък разчитайте на опитни професионалисти!


Класически венециански щори за уютна спалня

Венецианските щори са удачно решение за много домакинства, тъй като са изключително здрави, достъпни и лесни за монтиране. Познати още като хоризонтални алуминиеви щори, те са често срещано решение за дома, а и за офиса, тъй като прилягат към всеки тип дограма. Този тип вътрешни щори имат различни цени в зависимост от цвета и допълнителните екстри, като най-често срещаните варианти са 16 или 25 мм.

  • Белите венециански щори обикновено струват между 13 и 16 лв. за кв.м.
  • За цветните хоризонтални щори пък ще трябва да отделите между 15 и 18 лв./кв.м.
  • Вътрешните хоризонтално щори с редуващи се цветове са малко по-скъпи - между 20 и 28 лв. за кв.м.
  • На пазара ще откриете и по-скъпи варианти, които предлагат пълно затъмняване при затворено положение. Цените на този вид вътрешни щори могат да достигнат 23-25 лв за кв.м.
  • Венецианските щори могат да разполагат и с някои практични екстри, като например укрепване в долната част, което придържа щората неподвижна, дори когато отваряте или затваряте крилото на прозореца. Тези допълнителни елементи също биха могли да оскъпят щорите, но с не повече от 5-10 лв.

Виж още: Пелетни камини - цени


Вертикалните щори ще направят трапезарията много по-елегантна

Далеч по-красив и стилен вариант са вертикалните вътрешни щори, които придават по-гостоприемно и уютно излъчване на всеки хол, трапезария или офис. Независимо дали ще заложите на текстилни или алуминиеви вертикални щори, на пазара ще откриете огромно разнообразие от цветове и текстури, които ви позволяват да изберете модел, който допълва перфектно интериора на дома. Цените на този тип вътрешни щори варират в зависимост от това дали ще изберете вариант с ширина на лентата 89 мм или 127 мм.

  • За текстилни вертикални щори с ширина 89 мм трябва да си подготвите между 21 и 28 лв. за кв.м.
  • Щори с ширина 127 мм пък ще ви струват около 29-31 лв. за кв.м.
  • Алуминиевите вертикални щори са малко по-скъпи, като достигат около 30-35 лв/кв.м.
  • Съществуват и модели вертикални щори, които редуват плътен и прозрачен плат в отделните ленти, така че да се създаде нежно преливане между нюансите. Това са т.нар. щори “ден и нощ”, които могат да достигнат и 70 лв. за кв.м.
  • Имайте предвид, че цените на тези вътрешни щори зависят пряко не само от цвета, но и от качеството на плата и начина на управление. Съобразете типа щори с нуждите на вашето домакинство, като изберете измежду огромното разнообразие от начини на събиране на лентите (вляво, вдясно, в средата и др.).


Ефектни роло щори за артистична дневна

Друга страхотна алтернатива на класическите завеси са модерните роло щори, които се изработват от висококачествен текстил и се предлагат в необходимото разнообразие от цветове, така че да прилягат към всеки тип интериор. Можете да изберете плътни роло щори за пълно затъмняване на помещението, както и полупрозрачни варианти, които ще допускат естествената дневна светлина, без да отнемат от усещането за уединение в помещението.

  • Класическите роло щори от текстил със средно качество струват между 24 и 36 лв. за кв.м.
  • По-луксозните варианти, изработени от по-качествени платове или пък редуващи плътен и прозрачен плат, са по-скъпи и могат да достигнат ценови диапазон 40-90 лв. за кв.м.
  • Около 40 лв. за кв.м. струват и термо щорите, които ще предпазят вашия хол или спалня от жарките слънчеви лъчи през лятото.
  • Цените на роло щорите зависят и от вида на носещия профил. В случай че заложите на стандартен пластмасов профил, цената им ще бъде между 40 и 67 лв/кв.м. Алуминиевият профил пък оскъпява щорите и цената им достига до 50-75 лв./кв.м, докато профилът с десен, имитиращ дърво, може да оскъпи допълнително инвестицията с 5-10 лв.
  • Важно е да отбележим, че посочените цени зависят пряко от вида и качеството на избрания плат. Това е и причината ценовият диапазон на този вид вътрешни щори да бъде толкова голям.

Виж още: Бар столове – цени


Римски щори за ценителите на класическия интериор

Римските щори са друг често срещан вариант в много модерни жилища. Те съчетават високата функционалност на щорите и елегантния дизайн на красивите завеси, като са изключително лесни за монтаж и поддръжка. Допълнителното предимство на римските щори е възможността да се изработят по поръчка с нестандартни размери, подходящи и за по-големи прозорци. Цените на този вид вътрешни щори са:

  • В зависимост от модела, цвета и качеството на плата римските щори могат да струват между 32 и 50 лв/кв.м.
  • Допълнителната корда за застопоряване на щората може да изисква да отделите допълнителни 5 лв.
  • Възможността за дистанционно управление на този тип щори пък може да повиши значително инвестицията, като цените варират значително при различните производители. Обикновено дистанционното управление може да изисква да отделите още 80-100 лв, като се предлага и с петгодишна гаранция.

Виж още: Детски легла – цени


Плисе щори за красива и гостоприемна кухня

Този тип вътрешни щори са леки, елегантни и изключително красиви. Могат да бъдат изработени от антистатични материали, както и от платове с нестандартни цветове или десени, така че щорите да пасват перфектно на особеностите на дома. Класическият вариант плисе щори изисква те да бъдат фиксирани в горната част на крилото на прозореца, като само долната им част остава подвижна. Днес на пазара обаче ще попаднете и на варианти с двустранно събиране, както и на плисе щори тип “ден и нощ”, при които се редува плътен и полупрозрачен плат.

  • Класическите плисе щори струват до около 70 лв/кв.м в зависимост от вида на плата, техния цвят, както и начин на събиране.
  • По-модерните варианти, които редуват два цвята или плътна и полупрозрачна материя пък могат да достигнат до около 80 лв. за кв.м.

За качественото поставяне на всеки вид вътрешни щори се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете безплатна заявка още сега и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от предишни клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта