5 често допускани грешки в съвременната кухня и как да ги избегнем

Публикувано на 02/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 03/01/2018 | Видяно 5 964 пъти

Независимо колко усилия полагаме, прахът, ръждата и мухълът си остават често срещани посетители във всяка кухня. Поддържането на оптимална хигиена и качествената грижа за съдовете обаче може да предотврати появата на тези вредни нарушители, а това ще спомогне и за постигането на по-здравословна среда у дома. За да ви помогнем в тази задача, днес ще ви запознаем с няколко основни грешки, които всяка домакиня допуска, като ви представим и няколко идеи, чрез които да избегнете подобни пропуски! Ако пък ви предстои основен ремонт на кухнята, потърсете съдействие за избора на материали и дизайн на новото помещение, като се свържете с доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Красивите стъклени чаши имат нужда от внимателна грижа

Източник

Едва ли има домакиня, която да не се е сблъсквала с надраскването на съдове при почистването им в съдомиялната машина. Макар повечето уреди от този тип днес да разполагат с функции, които щадят крехката стъклена повърхност, повечето миялни машини все пак ще оставят едва доловими драскотини по красивия комплект стъклени чаши. За да избегнете този неприятен ефект, препоръчваме да измивате стъклените съдове на ръка с помощта на качествен препарат и мека гъба. След това подсушете внимателно с памучна кърпа и подредете чашите върху отворените кухненски рафтове или пък ги приберете в практични кутии за съхранение, които после да поставите в кухненските шкафове.

Виж още: Tрансформацията - кухня на балкона


Заменете пластмасовите купи с елегантни съдове от стъкло

Източник

Знаете ли, че честото съхранение на храна с разнообразни аромати в пластмасови съдове води до това самите те да поемат миризмите? На такъв етап дори грижливото измиване и подсушаване на съда не помага за пълното премахване на натрапчивите аромати. Ето защо опитните домакини съветват да обърнете гръб на захабените и надраскани пластмасови купи за салата и да ги замените с практични стъклени съдове! Те са елегантни, модерни и изключително лесни за поддържане, а освен това се отличават със завидна дълготрайност, която надвишава в пъти експлоатационния живот на обикновените пластмасови купи и чинии. Почиствайте внимателно стъклените купи с гъба, препарат и мека кърпа, и сами ще се убедите, че приготвянето на салата в тях е истинско удоволствие!


Не допускайте надраскване на тефлоновите тигани

Източник

Употребата на груби гъби с телена повърхност и метални прибори по време на готвене ще унищожи за минути удобните тефлонови съдове. Абразивните препарати и твърдите метални пособия ще наранят повърхността и ще доведат до премахването на покритието, което всъщност прави подобен съд у дома толкова ценен помощник в готвенето. За да предпазите качествените тигани с тефлоново покритие, използвайте за почистването им само меки памучни кърпи и гъби, предназначени за измиването именно на такъв вид посуда. Упоритите петна пък ще премахнете лесно, като предварително накиснете съда в гореща вода със сапунен разтвор. След около час засъхналите остатъци от храна ще бъдат разградени на малки частички, което ще направи отстраняването им много по-бързо.

Виж още: Топ 10 тенденции за кухни през 2016 година


Керамичната белачка е в пъти по-издръжлива от металната

Източник

Белачката за зеленчуци и ножовете са сред кухненските принадлежности, към които най-често посягаме, когато се впуснем в приготвянето на поредното вкусно ястие! Ето защо тези елементи от кухненското оборудване са изложени на постоянно намокряне, подсушаване и повторно замърсяване, което от своя страна води до нарушаване на целостта им и дори поява на ръжда. За да си спестите упоритото стържене с цел отстраняване на ръждясалите участъци, заложете на практична керамична белачка за плодове и зеленчуци, която ще ви изненада с невероятно удобство и компактен дизайн. Класическите кухненски ножове пък заменете отново с керамични, с които ще превръщате суровите продукти в ситни кубчета, при това за броени секунди!


Удобната поставка за гъба ще спомогне за чистотата в кухнята

Източник

Кухненската гъба за миене на съдове често е удобен дом за стотици видове бактерии и микроби. Навикът да я оставяме мокра в мивката допълнително я захабява и в крайна сметка влияе на хигиената на цялата кухня, независимо дали използваме гъбата за миене на съдовете или само за забърсване на кухненския плот. Ето защо ви предлагаме лесно и компактно решение, с което да решите този проблем с един замах! Оборудвайте кухненската мивка с практична магнитна поставка, която ще предпази гъбата от влагата, когато не я използвате. Този страхотен аксесоар ще направи кухнята ви по-чиста и добре организирана, при това без да се налага да инвестирате в скъпи джаджи за целта! 

Тези дребни подобрения ще освежат кухнята и ще спомогнат за премахването на някои вредни навици, свързани с поддържането на хигиената в нея. За качествения ремонт на това, а и всяко друго помещение у дома, се обърнете към опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете заявка напълно безплатно и сравнете профили и оферти на доказани майстори в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта