Топ 10 тенденции за кухни през 2016 година

Публикувано на 04/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 74 115 пъти

За тази тенденция сме говорили неведнъж и преди - тя се отличава с оптимално използване на вертикалното пространство, визуално разчупва помещението, като ви дава възможност да подредите ефектни съдове и декорации. Специалистите съветват да поставите най-често използваните кухненски джаджи на най-ниските рафтове за по-лесен достъп, а ние ви даваме идея за създаване на мечтаната кухня на 2016: заложете на елегантен модул с минималистичен дизайн, като замените високите шкафове с рафтове, а върху тях подредите впечатляващи медни или позлатени съдове!


Топли нюанси и класически решения в сиво и бяло през 2016

Когато говорим за тенденции, цветовете си остават ключов фактор в оформянето на новата мечтана кухня. През тази година тя е облечена в топли, землисти тонове, като в нея присъстват още класическото бяло и меките разновидности на сивото. Подобна кухня притежава неподправена природна красота, като въплъщава усещане за удобство и завидна функционалност, характерни за съвременното обзавеждане на дома.

Виж още: Кухненски код: Червено!


Изчистените линии доминират в кухненските модули

Модерният кухненски модул на 2016 е със семпъл дизайн, лишен от богати орнаменти и ярки контрасти. Изчистените му линии правят помещението по-просторно, като дават възможност на други елементи от обзавеждането да изпъкнат. Характерната универсалност на този тип модули ги прави подходящи за жилища с всякакви размери и особености, като те често съчетават мечтаното удобство с елегантна визия. А вие бихте ли заложили на подобен минималистичен дизайн за своята кухня?


Топ 10 тенденции за кухни през 2016 година

Ремонтът на кухнята неминуемо е натоварен с огромни очаквания и изгарящо нетърпение да видим крайния резултат. Преди обаче да се втурнем към поредното преобразяване на дома, добре е да се запознаем с материалите и решенията, които тепърва ще начертаят новата представа за модерна кухня. Предлагаме ви няколко впечатляващи тенденции в обзавеждането на това важно помещение през 2016 година, като не забравяйте, че специалистите, регистрирани в MaistorPlus, са винаги насреща за реализирането дори на най-смелите интериорни идеи!


Кухненските уреди от неръждаема стомана са по-впечатляващи от всякога

Уредите от неръждаема стомана в черно са необходима новост на пазара, която предлага по-нежна, но същевременно оригинална алтернатива на познатите ни иноксови джаджи. Този тип покритие внася изтънченост и индивидуализъм в помещението, като е създадено така, че по него не остават отпечатъци при допир. Ако планирате да подменяте изцяло кухненското оборудване, уредите от този тип са идеалният естетичен завършек за един по-модерен дом!


По-широките долни шкафове се превръщат в олицетворение на удобството

Много домакинства отричат поставянето на високи кухненски шкафове с основанието, че те стесняват допълнително и без това малката кухня, а освен това най-горните рафтове са трудни за достигане. Това налага нуждата от по-добро усвояване на пространството в долните шкафове, които, при липса на кухненски остров, трябва да поберат цялата посуда. За максимален комфорт дизайнерите създадоха по-широки долни шкафове, които имат и по-голям капацитет, като очаквано през 2016 те ще присъстват в почти всяка модерна кухня.


Добавете закачливи винтидж детайли в кухнята

Максимата, че новото е добре забравено старо, важи с пълна сила и за обзавеждането на кухнята през тази година. Това ви дава възможност да внедрите в нея онези красиви, но доста стари столове, които наскоро открихте при ремонта на таванското помещение. Важно е обаче да отбележим, че винтидж елементите трябва да бъдат подбирани вниманително, така че да подхождат на останалата част от обстановката. Семплата кухня например има нужда от цветен елемент, който да й вдъхне живот, затова тук можете да експериментирате с ярки ретро декорации.


Елементите от необработено дърво ще придадат особен чар на помещението

Артистичните елементи от необработено дърво ще допринесат не само за уникалния облик на вашата кухня, но и ще създадат особен комфорт в нея. Естествената им красота гарантирано ще привлича погледа още от прага на помещението, като обаче тя трябва да е в синхрон със стила на останалото обзавеждане. Ако не сте уверени, че тази тенденция ще пасне на вашето усещане за естетика, препоръчваме да добавите по-дребни, но интригуващи дървени декорации в кухнята, така че да прецените до колко съчетанието ви допада.

Виж още: Джаджите, които всяка домашна пекарна за сладкиши трябва да има


Стъклените елементи впечатляват с елегантност и лекота

Неповторимият блясък на стъклените елементи в кухнята несъмнено ще ви очарова и през 2016 година, когато ефектните лъскави повърхности трайно се настанят в тази важна стая на дома. Ще видим стъклото както като част от кухненския гръб и плот, така и въплътено в шкафовете, като перфектен завършек към техния минималистичен дизайн. Освен че са лесни за почистване, тези повърхности са изключително устойчиви и дават безкрайни възможности за цветови интерпретации.

Виж още: 5 начина да направим кухнята си "по-зелена"


Металите превземат кухните ни и през новата година

Много съвременни кухни вече са приютили металите, като една от тенденциите, която едва ли ще отмине в следващите няколко години. Доказателство за това е фактът, че позлатените и медни елементи присъстват в обзавеждането на кухнята и през 2016, като категорично доминират над среброто. Интегрирайте тази идея у дома, като "позлатите" дръжките на кухненските шкафове, поставите ефектен меден полилей или пък подмените някои съдове с техните метални еквиваленти.


Геометричните фигури създават добро настроение в кухнята

Кулинарните виртуози знаят, че ключът към перфектно приготвените ястия е доброто настроение по време на готвене! Ето защо много от тях залагат на кухни, в които са вплетени забавни геометрични фигури. Те придават индивидуалност на помещението, като визуално разчупват строгия му вид. Не отлагайте създаването на мечтаната кухня у дома, а запретнете ръкави и открийте точния майстор за нейната реализация! Направете безплатна заявка в MaistorPlus още сега и разгледайте офертите на най-добрите специалисти в бранша, като се запознаете и с оценки за тяхната работа от предишни клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
41 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта