Основни тенденции за неповторима градина през 2020 година (част втора)

Публикувано на 17/08/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 141 пъти

В първата част на статията получихте съвети и идеи относно проектирането на градина, която се поддържа лесно, кътче за ежедневна почивка като част от екстериора и необходимостта от фокусирането върху елементите на заден фон във вашaта градина.

Във втората част на материала ще научите защо е толкова важно обособяването на специални лични пространства в градината и първото впечатление, което тя създава, както и дали е възможно да отглеждате огромни количества от храната, която консумирате, когато разполагате с ограничено място. На сайта на платформата ни винаги можете да разгледате и изберете, напълно безплатно, най-подходящите за вас изпълнители, регистрирани в MaistorPlus, които ще ви помогнат да преобразите дома си.


Обособете си специални лични пространства

Създаването на тихо пространство за отдих, четене или медитация e популярна тенденция за вашата градина през 2020 г. и ще става все по-популярно решение за все повече хора.

  • Специалните лични пространства в градината, в които можете да постигнете спокойствие и уединение, са също толкова важни, колкото поддържането на многогодишните растения, кътчето за ежедневна почивка и елементите на заден фон.
  • Независимо дали имате идея да проектирате специална зала за йога на открито или нещо съвсем различно, трябва да не забравяте, че градината, освен всичко останало, е и пространство за отмора и зареждане с позитивна енергия.

Вижте още: Да си направим хамак за лятото


Не забравяйте за първото впечатление, което прави вашата градина

Добре проектираната предна част на двора придава привлекателност и излъчва гостоприемство, но по-важното е, че създава усещане за радост и безгрижие за вас всеки път, когато се прибирате у дома. Въздействащият вход на вашата градина е нещо, на което се обръща все повече внимание – елемент, който се превърна в тенденция през тази година.

Представяме ви няколко свежи идеи, които можете да използвате за облагородяване на входа на вашето дворно пространство:

  • Включването на силно ароматни растения по линията на входната пътека.
  • Инсталиране на осветление, което да направи ходенето до входната врата лесно и приятно, особено в късните часове на нощта
  • Поставяне на растения в цепнатини и между камъните в пешеходната част, за да добавите допълнителна ексцентричност и провокация

Вижте още: Великолепни идеи за градината – красиви и иновативни соларни лампи


Включете разнообразие от земеделски култури – отглеждайте храната си сами

Въпреки че поддържането на разнообразие от земеделски култури, служещи за храна, в никакъв случай не е нова тенденция, изглежда, че повече от всякога потребителите са заинтересовани откъде точно идва това, с което се хранят. А възможността да отглеждате собствената си храна не се ограничава само до факта дали притежавате много декари земя.

Градинарите са на мнение, че могат да се отглеждат изненадващо огромни количества храна дори в ограничено градинско пространство. Това също е една от основните тенденции за неповторима градина през 2020 г.

Ако всички тези неща ви се струват труни, но искате да ги имате, то не се колебайте да потърсите професионалистите, регистрирани при нас. На сайта ни по всяко време можете да направите безплатна заявка за проект, като предимствата са свързани с опцията за разглеждане на техните бизнес страници и сравняване на различни оферти, за да се спрете именно на тази, която е най-подходяща за вас и вашия дом. Неповторимата градина е лесно и достъпно решение през 2020 г., а ние ще продължаваме да следим новите и актуални тенденции в градинарството, и своевременно да ви ги представяме.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта