Великолепни идеи за градината - красиви и иновативни соларни лампи

Публикувано на 21/06/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 18 746 пъти

Осветлението е изключително важно за всяка градина. Изборът на подходящи лампи, освен че доставя така необходимата светлина нощем, допринася и за постигането на приятна обстановка, а често се превръща и в красив компонент от интериора. Понякога обаче задачата да инсталираме лампи в цяла една градина, може да ни коства доста усилия и средства. А в повечето случаи най-големите главоболия настъпват със сметките за ток, които в последствие се налага да плащаме. За щастие, съществуват варианти, с които бихте могли да постигнете максимална енергийна ефективност, а в същото време да се насладите на приказна феерия в собствения си дом.

Ще ви представим няколко разнообразни варианти на соларни осветителни тела, които са идеални за градината. Те притежават различни и впечатляващи форми, цветове и приложения. Ако се вдъхновите с тези идеи и желаете да превърнете градината си в мечтаното приказно кътче, не се колебайте да потърсите специалисти, които да ви окажат професионална помощ в изпълнението на всички ваши хрумвания!


Семпло съвършенство

Тези семпли лампи са подходящи изключително много за алеи и цветни лехи. Украсяват градината с нежна синьо-бяла светлина и създават спокойна и уютна атмосфера.


Стилен дизайн в съчетание с камък

Тези малки и стилни соларни кубчета са съчетани с ефектна каменна конструкция. Също са идеални за поставяне покрай градинската пътека. Изключително добре пасват на всякакъв интериор, защото камъкът е непретенциозен и красив, а и винаги си остава класика в обзавеждането на градините.

Виж още: Пътеките в двора


Нежни цветни чашки

Дизайнът им радва окото с комбинация от много нежна обла форма и фина метална основа с матов отенък. Излъчват по-силна светлина в бял цвят, а идеята за поставянето им около някои по-големи растения е наистина ефектна.


Иновативни соларни саксии

Да съчетаем полезното с приятното! Тези саксии са едно невероятно, иновативно и красиво решение за всяка градина. Важно е да се подчертае, че не излъчват топлина и не пречат по никакъв начин на растенията.

Виж още: Уникални вдъхновения за аранжиране на градина


Цветно докосване

Тук е представена идеята за цялостен интериор, украсен с вълшебно светлинно шоу от най-разнообразни цветни соларни лампи. Сами можете да видите колко невероятна обстановка би могла да бъде постигната, при това по един екологичен и икономичен начин.


Осветление и красива декорация

Изключително ефектни осветители тела с красиви перфорирани пеперуди. Светлината се излъчва в пъстри багри, които разпростират чудните си образи по предметите наоколо.


Градина, изпълнена с въображение

Много интересна идея е поставянето на соларни лампи с форми на пеперуди сред растенията и тревата. Изборът от форми и цветове е богат, така че се възползвайте и декорирайте градината си с въображение и любов.


Още креативни идеи с изключително сладурска визия

Ето още една симпатична идея, позната на малки и големи - добрите стари приятели от детските филмчета и приказки. Да си признаем - Мечо Пух е винаги добре дошъл в градината!


Величествена дървесна корона

Трикът тук е да поставите "светлинна завеса" от соларни лампи по повърхността в клоните на дърветата. Не ги разполагайте навътре, тъй като сянката от листата ще попречи на слънчевата светлина да зареди лампите с енергия.


Магнетичен герлянд с водни кончета

Това също е вариант на светлинна завеса, но този път с много по-приказен и впечатляващ вид. Малки водни кончета, "накацали" по листенцата, създават една феерична визуална наслада, сякаш сме попаднали в страната на чудесата.

Виж още: Преди и след: 12 оригинални идеи за обновяване на градината


Внимание към малките детайли

Всички знаем, че красотата е в детайлите, а едно осветително тяло винаги може да придобие уникален и креативен вид, особено ако е от стъкло. Вариантите са два - сами да изрисувате стъклената повърхност на лампите или пък да се доверите на вече наличните варианти по магазините. И в двата случая няма да сбъркате - все пак това си е вашата собствена градина, направете онова, което ви харесва най-много!

И в процеса на декорация, озеленяване и преобразяване на градината, не забравяйте да се обърнете към специалистите, които да ви помогнат с професионални съвети и помощ при изпълнението на идеите ви. Направете безплатна заявка при нас и ще получите конкурентни оферти от най-добрите компании в областта, както и възможността да разгледате техните бизнес профили и потребителски оценки.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
137 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
50 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Dimitrov
Ремонт на баня, София
5 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта