Великолепни идеи за градината - красиви и иновативни соларни лампи

Публикувано на 21/06/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 18 495 пъти

Осветлението е изключително важно за всяка градина. Изборът на подходящи лампи, освен че доставя така необходимата светлина нощем, допринася и за постигането на приятна обстановка, а често се превръща и в красив компонент от интериора. Понякога обаче задачата да инсталираме лампи в цяла една градина, може да ни коства доста усилия и средства. А в повечето случаи най-големите главоболия настъпват със сметките за ток, които в последствие се налага да плащаме. За щастие, съществуват варианти, с които бихте могли да постигнете максимална енергийна ефективност, а в същото време да се насладите на приказна феерия в собствения си дом.

Ще ви представим няколко разнообразни варианти на соларни осветителни тела, които са идеални за градината. Те притежават различни и впечатляващи форми, цветове и приложения. Ако се вдъхновите с тези идеи и желаете да превърнете градината си в мечтаното приказно кътче, не се колебайте да потърсите специалисти, които да ви окажат професионална помощ в изпълнението на всички ваши хрумвания!


Семпло съвършенство

Тези семпли лампи са подходящи изключително много за алеи и цветни лехи. Украсяват градината с нежна синьо-бяла светлина и създават спокойна и уютна атмосфера.


Стилен дизайн в съчетание с камък

Тези малки и стилни соларни кубчета са съчетани с ефектна каменна конструкция. Също са идеални за поставяне покрай градинската пътека. Изключително добре пасват на всякакъв интериор, защото камъкът е непретенциозен и красив, а и винаги си остава класика в обзавеждането на градините.

Виж още: Пътеките в двора


Нежни цветни чашки

Дизайнът им радва окото с комбинация от много нежна обла форма и фина метална основа с матов отенък. Излъчват по-силна светлина в бял цвят, а идеята за поставянето им около някои по-големи растения е наистина ефектна.


Иновативни соларни саксии

Да съчетаем полезното с приятното! Тези саксии са едно невероятно, иновативно и красиво решение за всяка градина. Важно е да се подчертае, че не излъчват топлина и не пречат по никакъв начин на растенията.

Виж още: Уникални вдъхновения за аранжиране на градина


Цветно докосване

Тук е представена идеята за цялостен интериор, украсен с вълшебно светлинно шоу от най-разнообразни цветни соларни лампи. Сами можете да видите колко невероятна обстановка би могла да бъде постигната, при това по един екологичен и икономичен начин.


Осветление и красива декорация

Изключително ефектни осветители тела с красиви перфорирани пеперуди. Светлината се излъчва в пъстри багри, които разпростират чудните си образи по предметите наоколо.


Градина, изпълнена с въображение

Много интересна идея е поставянето на соларни лампи с форми на пеперуди сред растенията и тревата. Изборът от форми и цветове е богат, така че се възползвайте и декорирайте градината си с въображение и любов.


Още креативни идеи с изключително сладурска визия

Ето още една симпатична идея, позната на малки и големи - добрите стари приятели от детските филмчета и приказки. Да си признаем - Мечо Пух е винаги добре дошъл в градината!


Величествена дървесна корона

Трикът тук е да поставите "светлинна завеса" от соларни лампи по повърхността в клоните на дърветата. Не ги разполагайте навътре, тъй като сянката от листата ще попречи на слънчевата светлина да зареди лампите с енергия.


Магнетичен герлянд с водни кончета

Това също е вариант на светлинна завеса, но този път с много по-приказен и впечатляващ вид. Малки водни кончета, "накацали" по листенцата, създават една феерична визуална наслада, сякаш сме попаднали в страната на чудесата.

Виж още: Преди и след: 12 оригинални идеи за обновяване на градината


Внимание към малките детайли

Всички знаем, че красотата е в детайлите, а едно осветително тяло винаги може да придобие уникален и креативен вид, особено ако е от стъкло. Вариантите са два - сами да изрисувате стъклената повърхност на лампите или пък да се доверите на вече наличните варианти по магазините. И в двата случая няма да сбъркате - все пак това си е вашата собствена градина, направете онова, което ви харесва най-много!

И в процеса на декорация, озеленяване и преобразяване на градината, не забравяйте да се обърнете към специалистите, които да ви помогнат с професионални съвети и помощ при изпълнението на идеите ви. Направете безплатна заявка при нас и ще получите конкурентни оферти от най-добрите компании в областта, както и възможността да разгледате техните бизнес профили и потребителски оценки.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта