Трикове за преобразяване на мебели с ламинирано покритие

Публикувано на 15/04/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 15/04/2022 | Видяно 5 247 пъти

Тенденциите в интериорния дизайн еволюират. Мебелите направени от плоскости с ламинирано покритие /ЛПДЧ/ са често срещани в съвременната изработка на обзавеждане. Те са достъпни, издръжливи и лесни за сглобяване. ЛПДЧ – ламинирани плочи от дървесни частици – съставени са от пресовани и слепени със специална смола дървени частици и ламинирано покритие. Често се случва, така че да имаме желанието да променим интериора у дома. А мебелите с ламинирано покритие са като бяло платно, върху което да развихрите въображението си. Искате ли домът ви да бъде единствен и неповторим? Днес ще ви покажем няколко лесни за изпълнение и достъпни идеи, които да ви вдъхновят да преобразите мебелите вкъщи. 


    При желание да промените атмосферата в дома си, потърсете мнението на опитен специалист, който би могъл да ви посъветва как да извлечете максимално от пространството, с което разполагате. 


Kак да подготвим мебелите от ЛПДЧ за боядисване?

Необходимо е да подготвите добре мебелите, за да постигнете отличен краен резултат. Ако не го направите, е възможно боята да се обели, да се появят балончета или боята да се изтрива лесно. Преди да започнете с избрания от вас продукт, почистете мебелите добре, за да премахнете прах, мръсотия или мазни петна, за да бъде повърхността перфектно чиста и да започнете работа. Ако искате да избегнете боядисването на някои елементи от избраната от вас мебел, използвайте хартиено тиксо. По същата причина премахнете и дръжките. 


Промяна – стъпка по стъпка

След като сте изпълнили предишните стъпки, използвайте шкурка, за да надраскате повърхността и боята да се закрепи. Ако по повърхността има повреди, запълнете ги с филър за попълване на пукнатини, след което загладете със ситна шкурка. Използвайте грунд или основа като първа стъпка, за да предотвратите нежелани ефекти като гореописаните. След като първият слой от основата е изсъхнал, отново използвайте ситна шкурка, преди да нанесете втория. С шкурка преминете през повърхността след изсъхването и на втория слой. Вече сте готови да започнете с първия пласт боя. Започнете отвън навътре и се движете последователно. 
За големи повърхности ви съветваме да използвате валяк за боядисване. Следвайте инструкциите на опаковката на избраната от вас боя, като се уверите, че шлайфате между всеки слой. След като сте приключили и с последния слой боя, премахнете тиксото, в противен случай, ако изчакате да изсъхне, рискувате да повредите боята. Voilà! Сякаш сте закупили чисто нова мебел! 


Малки промени – голям ефект

Понякога и малките промени могат да имат изненадващо голям ефект. Да вземем за пример мебелните дръжки. Може да експериментирате и да постигнете различни визии – модернизирайте или вдъхнете нотка на ретро духа. Или пък изразете своята индивидуалност с някой причудлив дизайн. Потърсете в местните магазини за интересни акценти – стари или нови. Ако пък искате да запазите старите дръжки, но да промените визията им, свалете ги и ги изшкурете. Поставете ги върху лист картон или предпазен найлон, грундирайте и боядисайте. Ще се изненадате каква промяна ще има след смяната само на дръжките. 
     По магазините се предлагат и други аксесоари като крачета за мебели. Чрез смяната на един детайл ще промените цялата визия, а ако се развихрите може да комбинирате различни стилове. Може да превърнете шкафа, стоящ под телевизора във висока старинна мебел, само чрез избора на старинни крачета.


Специална визия за необикновен дом

Защо да се спирате на едноцветен и семпъл дизайн, когато може да експериментирате и да превърнете обикновения скрин в неповторимо произведение на изкуството? Представяме ви няколко цветови комбинации, които винаги ще се отличат и ще са център на внимание. 
•    Печеливша комбинация е съчетанието между различни нюанси от една цветова гама – турско и бебешко синьо; лен и сиво. А какво ще кажете за няколко нюанса лилаво? 
•    Омбре ефект – тук може да експериментирате с цветовете, както пожелаете. До момента, в който преливате добре цветове, всичко ще бъде просто идеално! 
•    Ако искате да се придържате към класиката, комбинирайте бяло с пясъчен цвят. 
•    Розово и сиво за нежна шаби шик визия. 

Ако ви се струва прекалено сложно или пък смятате, че ще ви отнеме прекалено много време, потърсете съдействието на някой специалист. Направете заявка за своя проект и сравнете изпратените предложения. Изберете някой от регистрираните в МaistorPlus професионалисти и внесете промяната в своя дом.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта