7 трапезни маси, които ще освежат дома ви

Публикувано на 10/11/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 11/11/2020 | Видяно 5 294 пъти

Когато инвестирате в маса за трапезарията, определено трябва да бъдете много внимателни. Все пак тази мебел ще стои на централно място във вашия дом и ще има огромна функция. Няма място за компромиси. Освен че трябва да бъде удобна и да изпълнява своята роля, тя трябва да внася и неподражаем стил в помещението. Без значение дали разполагате с отделно помещение или комбинирате мястото за хранене с кухня, то и в двата случая трябва да направите добре обмислен избор, който да бъде чудесен акцент в интериора.

Основното нещо, с което трябва да се съобразите, е големината на помещението. Не по-малко важен е и стилът на дома ви, с който масата трябва да си кореспондира. И за да ви улесним в мисията по правилен избор на трапезна маса, тук сме ви приготвили 7 неустоими предложения, в които ще се влюбите.


1. Разтегателна маса с изчистен дизайн

Искате маса, която да има опция да се разтяга? Нямате място за съхранение на допълнителни модули? Търсите максимално универсален дизайн? Не се тревожете, за вас има идеално решение. Дървена маса, с класически линии и място за съхранение на разтегателните модули е точно за вас!

  • Предимството на този тип трапезна маса е, че няма да се налага да търсите къде да съхранявате модулите, които се използват за разтягане. Повечето маси разполагат с собствено място, където дървените плоскости се прибират.
  • Дизайнът от дърво прави тези маси универсална мебел, което ще пасне на всеки стил и дом!
  • Подходяща е както за по големи помещение, така и за тези с ограничена квадратура. Като функцията за разгъване ги прави удачен избор както за малка семейна вечери, така и за приятелски сбирки.

Вижте още: 6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството


2. Овална маса с метална основа

Този тип маси са по-удачен избор за по-големи помещения, където да не ограничават свободното преминаване. Освен това е добре разпределението на стаята на бъде с квадратен тип. За правоъгълно разположение няма да бъде подходяща.

  • Металните основи са много модерни в последните няколко години. И не се очаква да слязат от челните места за интериорните класации. Изберете ли маса с такава основа, със сигурност няма да съжалявате!
  • Кръглата маса винаги е по-удобният избор: ще може да сложите повече ястия, да ги подредите така, че всеки да може да си взима и ще събере повече гости на трапезата.
  • Сериозният недостатък е, че не е подходяща за всяка трапезария, защото е по-обемна.

 


3. Семпла маса, с кръгла форма и дървен дизайн

Такава маса е подходяща за всеки дом. Без значение каква е квадратурата, тя ще се впише идеално в стаята. Въпреки че е с кръгла форма, тя няма оптически да смали пространството, защото компактният й дизайн позволява да не създава усещане за претрупване. Сериозният недостатък на този тип трапезна маса е, че ще ударите на камък, когато поканите приятели на вечеря и ще се чудите как по-точно да съберете всички хора около трапезата.


4. Компактна овална маса с бял плот

Първото нещо, което ще ви накара да погледнете това предложение с подозрение е белият плот. И да, няма да ви лъжем – да имате бяла маса в дом, където се готви и се храните си е едно малко предизвикателство. Но в никакъв случай не е невъзможно. И няма да сгрешите, ако заложите на малка овална трапезна маса с бял плот, която да внася нотка за изисканост, щипка стил, шепа изтънченост и няколко идеи неподражаемост.


5. Малка маса със стъклен плот

Не по-малко трудно за поддържане е масата със стъклен плот. Добре че има огромно разнообразие от препарати, които да помагат в мисията чистота. В комбинация с дървени крака, този тип маса ще успее да трансформира всяка трапезария в модерно помещение с чудесен стил. Много са подходящи за помещения с ограничено пространство.


6. Кръгла маса с бял плот

Белят цвят е едно универсално решение за всеки дизайн. Комбинирането на маса с такъв плот и дървени крака е подходящо за всеки интериор. Компактната кръгла форма пък е страхотен избор за стаи с ограничено пространство. Едновременно ще имате несравнимо удобство за разположение на вкусни ястия и достатъчно свободно място за движение около нея.


7. Правоъгълна маса с мраморен плот

Мраморът има способността само с присъствието си да излъчва лукс и стил. Да, цената на маса с такъв плот ще ви струва по-скъпо в сравнение с останалите, но пък ще даде много изисканост на интериора в дома. Поддръжката не изисква някакви сериозни усилия, а правоъгълната форма ще ви осигури достатъчно място за разположение както на храната, така и на достатъчно гости около трапезата. За да имате този тип маса, не забравяйте, че помещението трябва да бъде с подходяща квадратура така, че да не се претрупа стаята.

Изборът на всяка мебел за дома е съпроводен с много дилеми и трапезната маса не прави изключение. Най-важното нещо, когато купувате маса е да се съобразите с разположението, квадратурата и стила на дома ви. Имайте предвид, че освен стилна, тя трябва да бъде и удобна.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта