6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството

Публикувано на 05/06/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 13/07/2016 | Видяно 22 227 пъти

Истинско предизвикателство е понякога да се намери балансирано решение за дома, така че да разполагаме с всичко необходимо, дори и при недостатъчна квадратура. В много случаи само по мебелите можем да се ориентираме в каква стая сме влезли. И когато искаме да имаме пет различни помещения, а реално са налични две, един от функционалните варианти е да преобразим ключови елементи в интериора. В тази статия ще ви запознаем с 6 функционални разтегателни маси, които ще ви помогнат да постигнете ефективно оптимизиране на пространството. В случай че много си харесате някоя от тях, не се колебайте да се свържите с професионалисти близо до вас.


Разтегателна маса за дома и офиса

Разтегателната маса върши чудесна работа както у дома, така и в офиса. Лични срещи и бизнес съвещания могат да се провеждат в по-тесен или по-широк кръг от хора. Според спецификата на ситуацията, избирате в какъв вариант да използвате своята мебел.

Вижте още: Как да си направим масички за стена за всяка стая


Малка холна масичка...

Холната масичка е кокетно украшение във всяка дневна. Освен индивидуален стил на помещението, предлага и незаменима помощ, като мястото, където да оставите любимото си списание или книга, чашата с питие, телефона.


... се превърна в голяма маса за хранене

А когато цялото семейство се събере за вечеря, е време да спретнете бърз и лесен фокус и да превърнете малката холна масичка в голяма трапезарна маса. Така и дневната се превръща мигом в трапезария. Има достатъчно място да поканите и съседите.


Да поиграем след вечеря

Възможно ли е в едно и също помещение да се поберат трапезария и малка билярдна зала? Очевидно за интериорните дизайнери граници на въображението няма. След вечеря просто приплъзвате горния плот настрани и вече сте готови за нощния си семеен турнир по билярд.

Вижте още: 7 идеи за игри у дома, които ще сплотят семейството


Симпатичен малък диван

Уж за маси си говорим, а на тази снимка не се вижда нито една. Сигурно е излязла от кадър. За сметка на това диванчето е много симпатично и изглежда удобно. А вие знаехте ли, че нюансите сиво се съчетават така добре с тези в зелено?


Къде изчезна диванът?!

А, ето къде била масичката! Даже и табуретки си е довела за компания. Интересно само, защо ли така силно напомня на един малък, симпатичен диван? Мебелите могат да бъдат пълни с изненади.


Кръгла разтегателна маса

Преговори се водят най-добре около кръгла маса. В зависимост от броя на преговарящите, тази лесно може да променя големината си. Достатъчно е да се прибавят или махнат модулите в периферията и диаметърът се променя според желанието.

Вижте още: 12 идеи за трапезария в съвременния дом


Трапезарна маса

Да предположим, че поканите приятели на по чаша вино. Подготвяте се внимателно, грижите се за храната, съпровождаща охладеното питие. Масата ви в трапезарията е почти подредена, готова да посрещне компанията. Тогава разбирате, че ще дойдат още хора, а няма къде да седнат. Какво пък, може и на земята да ги настаните, ще е забавно.


Трапезарна маса - разтегната

А може и просто да разтегнете масата и да спестите на приятелите си всички схващания, които иначе ще ги сполетят. Освен това, ще се покажете като магьосници пред тях. Всеки се впечатлява, когато наблюдава функционални мебели в акция.

Функционалността на разтегателните маси е безспорна. Благодарение на тях се случват чудеса с пространството. Ако и вие искате да се радвате на такова удобство в дома си, можете още сега да направите безплатна заявка за мебели по поръчка. Запознайте се с профилите и препоръките на майсторите, изпратили ви оферти, изберете начин за комуникация с тях и възложете задачата на този, който покрива максимално изискванията ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта