6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството

Публикувано на 05/06/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 13/07/2016 | Видяно 16 082 пъти

Разтегателната маса върши чудесна работа както у дома, така и в офиса. Лични срещи и бизнес съвещания могат да се провеждат в по-тесен или по-широк кръг от хора. Според спецификата на ситуацията, избирате в какъв вариант да използвате своята мебел.

Вижте още: Как да си направим масички за стена за всяка стая


6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството

Истинско предизвикателство е понякога да се намери балансирано решение за дома, така че да разполагаме с всичко необходимо, дори и при недостатъчна квадратура. В много случаи само по мебелите можем да се ориентираме в каква стая сме влезли. И когато искаме да имаме пет различни помещения, а реално са налични две, един от функционалните варианти е да преобразим ключови елементи в интериора. В тази статия ще ви запознаем с 6 функционални разтегателни маси, които ще ви помогнат да постигнете ефективно оптимизиране на пространството. В случай че много си харесате някоя от тях, не се колебайте да се свържите с професионалисти близо до вас.


Малка холна масичка...

Холната масичка е кокетно украшение във всяка дневна. Освен индивидуален стил на помещението, предлага и незаменима помощ, като мястото, където да оставите любимото си списание или книга, чашата с питие, телефона.


... се превърна в голяма маса за хранене

А когато цялото семейство се събере за вечеря, е време да спретнете бърз и лесен фокус и да превърнете малката холна масичка в голяма трапезарна маса. Така и дневната се превръща мигом в трапезария. Има достатъчно място да поканите и съседите.


Да поиграем след вечеря

Възможно ли е в едно и също помещение да се поберат трапезария и малка билярдна зала? Очевидно за интериорните дизайнери граници на въображението няма. След вечеря просто приплъзвате горния плот настрани и вече сте готови за нощния си семеен турнир по билярд.

Вижте още: 7 идеи за игри у дома, които ще сплотят семейството


Симпатичен малък диван

Уж за маси си говорим, а на тази снимка не се вижда нито една. Сигурно е излязла от кадър. За сметка на това диванчето е много симпатично и изглежда удобно. А вие знаехте ли, че нюансите сиво се съчетават така добре с тези в зелено?


Къде изчезна диванът?!

А, ето къде била масичката! Даже и табуретки си е довела за компания. Интересно само, защо ли така силно напомня на един малък, симпатичен диван? Мебелите могат да бъдат пълни с изненади.


Кръгла разтегателна маса

Преговори се водят най-добре около кръгла маса. В зависимост от броя на преговарящите, тази лесно може да променя големината си. Достатъчно е да се прибавят или махнат модулите в периферията и диаметърът се променя според желанието.

Вижте още: 12 идеи за трапезария в съвременния дом


Трапезарна маса

Да предположим, че поканите приятели на по чаша вино. Подготвяте се внимателно, грижите се за храната, съпровождаща охладеното питие. Масата ви в трапезарията е почти подредена, готова да посрещне компанията. Тогава разбирате, че ще дойдат още хора, а няма къде да седнат. Какво пък, може и на земята да ги настаните, ще е забавно.


Трапезарна маса - разтегната

А може и просто да разтегнете масата и да спестите на приятелите си всички схващания, които иначе ще ги сполетят. Освен това, ще се покажете като магьосници пред тях. Всеки се впечатлява, когато наблюдава функционални мебели в акция.

Функционалността на разтегателните маси е безспорна. Благодарение на тях се случват чудеса с пространството. Ако и вие искате да се радвате на такова удобство в дома си, можете още сега да направите безплатна заявка за мебели по поръчка. Запознайте се с профилите и препоръките на майсторите, изпратили ви оферти, изберете начин за комуникация с тях и възложете задачата на този, който покрива максимално изискванията ви.