7 идеи за игри у дома, които ще сплотят семейството

Публикувано на 12/03/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 17/07/2016 | Видяно 9 329 пъти

Когато не разполагате с обширен дом, това не означава автоматично, че се налага да се лишите от възможността за игри в него. Дори да не можете да си позволите отделно помещение за целта, импровизирайте с дневната, детската или друга стая.  

Започваме с Дартс. Популярната игра със стрелички е истинско забавление за малки и големи. Развива концентрацията, прецизността, а най-хубавото е, че може да се практикува почти навсякъде в дома. Достатъчно е да закрепите мишената на вратата или стената в някоя от стаите и сте готови. Внимавайте за безопасността-ако децата ви са прекалено малки, не е удачно да въвличате и тях в дартс-съревнованието, тъй като още не са свикнали да боравят предпазливо с по-остри предмети. Или вземете специално за тях детски дарц с пластмасови стрелички, поставете го на по-ниска височина и променете леко правилата. Ето още няколко идеи, които могат да влязат в употреба.

Вижте още: 10 детски стаи с цветни килими


7 идеи за игри у дома, които ще сплотят семейството

Желанието за игра обичайно се свързва с повишената детска енергичност, но често и порасналите са готови да се впуснат в поредното интересно състезание. Ако цялото семейство обича да разпуска играейки, то организирането на игрална зона вкъщи е наистина оправдано. В настоящата статия ще ви предложим някои идеи за игри, които можете да практикувате вкъщи, в замисимост от това дали разполагате с малко или голямо пространство. При необходимост от допълнителни идеи за преустройство, обзавеждане или ремонт на жилището си, можете да потърсите съвет от професионалистите в MaistorPlus.


Настолни игри

Не се сърди човече, Монополи, Скрабъл. Съвсем малка част от настолните игри, които, ако са били част от вашето детство, сте големи щастливци. Те също не изискват голямо пространство, което е поредният добър повод да запалите и децата си по тях. Великолепен начин са за сплотяване на цялото семейство. Ако искате да включите по-интензивно и мозъчните си клетки, непременно добавете шахматна дъска към колекцията си. А ако сте готови да се запознаете и самите вие със съвременни настолни игри, то имате изключително голям избор на пазара.


Тесте карти

Едно тесте карти може да превърне всяка стая в дома ви в игрално помещение. Припомнете си любимите игри, научете и децата си на тези, които намирате подходящи. Едно тесте карти може да превърне всяка стая в дома ви в игрално помещение. Припомнете си любимите игри, научете и децата си на тези, които намирате подходящи и разбираеми за тях, и дайте старт на доброто забавление. Отново сте изправени пред голям избор, можете да изпробвате игри за развиване на паметта, за придобиване на бързи реакции, за чиста забава и смях и т.н. 


Идеи за игри при голямо пространство

По-голямото пространство ще ви позволи да включите и по-мащабни игри в дома си, дори и спорт. Като за начало - билярд и джаги. Ако имате място и условия за билярдна или джаги маса вкъщи, и харесвате тези игри, инвестирайте смело в тях. Винаги си струва да вложите средства за доброто настроение на семейството си. Можете да си организирате цели турнири, като поканите и приятели. Предлагаме ви още няколко идеи и в тази насока.


Тенис на маса

Ето един добър начин да поканите спорта в дома си. Освен че ще се забавлявате, ще се погрижите и за двигателната си култура. След като сте приготвили поредното вкусно ястие, можете да използвате кухненския остров и да поставите тенис масата отгоре. Остава ви само да събудите ентусиазма си за игра. Пазете прозорците! Ако все пак пострадат, винаги можете да разчитате на специалистите по дограма и остъкляване, регистрирани за вашия район.


Мини баскетбол

Идеята за подобна игра е приложима повече, ако живеете в къща. Заниманията с топка са по-шумни и има вероятност, ако сте в апартамент, да притесните съседите си. При подходящи условия за практикуването ѝ обаче, е добре дошла. Кой знае, може би давате начален старт на една бъдеща баскетболна легенда.

В случай че домът ви не ви се струва достъчно вдъхновяващ за практикуване на предложените в тази статия игри, можете да се обърнете към специалистите в MaistorPlus. Изяснете идеите си, заявете проект безплатно, и изберете офертата, която най-пълно покрива изискванията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта