10 детски стаи с цветни килими

Публикувано на 13/01/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 08/08/2016 | Видяно 12 786 пъти

Ефектният китеник с преливащи нюанси от тъмно синьото на морските дълбини до почти бялото на пяната на върха на вълните се съчетава прекрасно с интериора с изразени сини акценти.


10 детски стаи с цветни килими

Детската стая не е обикновено помещение, а истинско царство, в което малкият й обитател прекарва много време–спи, играе, учи си уроците, гостуват му приятели. Изискванията към детската стая са високи и разностранни–тя трябва да е едновременно функционална, красива, безопасна, светла, уютна, удобна. Постилката на пода играе ключова роля при придаване на приветлив и завършен вид.  В същото време важен дял от обзавеждането и оформянето се пада на цветовете. В тази статия ви предлагаме няколко интересни идеи за цветен килим за пода на детската стая. Изборът трябва да е съобразен с размера на помещението, потребностите, вкусовете и желанията на неговия обитател.

Вижте още: 7 идеи за приказни детски стаи


Детска стая с цветна поляна

Разположени около мебелите, малките килимчета с цветни мотиви освежават общия изглед на помещението и зареждат с ведро настроение.


Научи правилата за движение

Текстурата на този килим е в контрастни цветове, а тематиката има и развиваща роля–улеснява научаването на правилата за движение на улицата.


Веселите полка точки

Сред помещение издържано основно в пастелни тонове, грее килим в охра на червени полка точки и подсилва усещането едновременно за уют и топлина.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си


Лилави мечти в детската стая

Този фин килим в нежно лилаво, в идеален синхрон с елегнтния интериор, е подходящ за момичета в широки възрастови граници–от ранна училищна до гимназиална възраст.


Шах-мат

Контрастът на наситените цветове на шахматно разположени червени и черни квадрати действа мобилизиращо и зареждащо, като прекрасно се вписва в интериора издържан в категорични плътни тонове.


Малкият футболист

Футболната тематика е много подходяща за килим в детска стая, а цялостен дизайн на тази тема е идеален за стая на момче. Свежите зелени акценти в обзавеждането създават усещане за здраве и бодрост.


Цветовете на дъгата

Този килим подхожда практически на всеки интериор, защото съдържа всичките седем цвята на дъгата, а избраното пастелно изпълнение придава допълнителна мекота и уют на стаята.


Вълшебна мозайка

Килимът-мозайка провокира креативността и чувството за естетика чрез уникално забавление-дава възможност на самото дете да се включи в изработване на интериора на стаята си, като нареди по желание цветните фигурки в отворчетата на постилката.

Вижте още: Уникални предложения с двуетажни легла

Допадна ли ви някое от нашите предложения за килим на детска стая? За оформяне на желания интериор на всяко помещение във вашия дом, може винаги да разчитате на дизайнерите от MaistorPlus. Направете безплатно запитване в платформата, сравнете оферти, цени и срокове на изпълнение и се спрете на най-подходящия за вас вариант.


Тагове:

Килими

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта