5 начина да задържите лятото в дома си

Публикувано на 02/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 27/08/2016 | Видяно 8 576 пъти

Един от най-лесните начини да пренесете лятото в дома си е като декорирате стаите в морски тоналности. Това не означава, че непременно трябва да пребоядисате стените. Вместо това, поставете акценти в светло синьо - картини, възглавнички, лампи или други предмети, които могат да ви се сторят подходящи за вашия интериор.

Тук акцентът пада именно върху подредените в различна форма и големина картини с морски пейзажи. В допълнение диваните са декорирани с възглавнички в синьо-бялата гама. Изглежда наистина морско, нали?

Разбира се, ако все пак търсите начин да освежите стените на помещенията в дома си, боядисайте ги! Синьото е особено подходящ цвят за банята, а в комбинация с традиционния бял санитарен фаянс, ще придадете естествено и ненатрапчиво морско настроение. А използването на по-тъмни цветове ще създаде динамичен контраст в интериора ви.


5 начина да задържите лятото в дома си

Летният сезон е вече към края си. И докато някои използват последните му дни, за да съберат слънчеви лъчи и бронзов загар край брега на морето, ние сме ви подготвили няколко идеи, с които ще задържите лятото за по-дълго в дома си. Създайте си морска атмосфера с цветове, аксесоари и стайни растения или използвайте градината на лятната си къща, за да се пренесете на плажа. Не забравяйте да използваете въображението си и да реализирате идеите точно по ваш вкус.

Вижте още: 7 идеи за балкона през лятото


Идея 2: Декорирайте с райета

Щом заговорихме за морски елементи, няма как да не споменем и райетата. Те са много подходящи, ако желаете интериорът в дома ви да напомня морските вълни.

Чаршафите и завивката тук са раирани в моряшки стил. А когато се събуждате сутрин, ще имате чувството, че през прозореца на спалнята ще видите морето.

Ако пък искате да разнообразите популярния синьо-бял десен, винаги можете да се доверите на класическата комбинация от черно и бяло, която е винаги на мода.


Идея 3: Използвайте тропическа зеленина

Още един чудесен начин да поканите лятото във вашето жилище е като използвате тропическа зеленина. Тъмнозеленият цвят на растенията няма как да не провокира мечтите ви за бягство сред природата.

Поставете саксия, засадена с влаголюбиво растение в банята или ваза с няколко стръкчета свежи цветя. Веднага ще забележите, че атмосферата в помещението е някак по-свежа.

 

Не бива да подценяваме ролята на растенията и в трапезарията. Понякога една стая се нуждае именно от цвете, което да я направи по-гостоприемна. В този случай растението е разположено в центъра на масата за хранене и е чудесен интериорен акцент в летен стил.

Още едно предложение за тропически морски стил у дома - този път във всекидневната. Въпреки цветовото разнообразие в този интериор, няма как да не отбележим свежите синьо-зелени нюанси.

Вижте още: Поръчай цвете за всяка стая в дома си


Идея 4: Създайте усещане за допир с морето

Няма как да отречем въздействието на различните морски дарове в дома. Миди, корали, морски пясък и рапани - всички те биха могли да бъдат чудесна декорация за интериора, особено през летните месеци.

Морските предмети тук са чудесно украшение върху етажерката. Те се съчетават добре с плочките в познатата синьо-бяла комбинация.

Ратановите мебели също могат чудесно да се впишат както във вашата лятна градина, така и в хола. За да си осигурите по-голямо удобство и повече настроение, вземете си цветни възглавнички за тях.

Както се убедихме и в по-горните предложения, картините с преобладаващи морски пейзажи са способни да задържат лятото много по-дълго в помещението. Точно толкова въздействащи са и картини с изобразени върху тях морски животни, раковини и други обитатели на подводния свят.


Идея 5: Лято в градината

Последното ни предложение за това как бихте могли да поканите лятното настроение в своя дом е насочено към градината. В топлите месеци никой не обича да стои между четири стени. Много по-приятно място да пиете сутрешното си кафе, да поиграете с децата или да хванете летен тен, е градината.

Декорирайте вашата градина с бамбукови пръчки и се наслаждавайте на прохладната лятна вечер така, сякаш сте край някое красиво езеро в планината.

Направете си голяма градинска маса, за да можете да вечеряте на чист въздух, сред зеленина и прохлада. Не е лоша идея да помислите и за тента, която да ви подслони в случай на по-дъждовно време.

Декорирайте вашата градината с гирлянди от малки лампички и й придайте празнично настроение и приказност.

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

Ще опитате ли някой от горните 5 начина, за да задържите лятното настроение по-дълго около вас? Ако сме ви вдъхновили да създатете своя уникална идея за обзавеждане и летен декор, при нас ще откриете специалист, който да я реализира, точно както си я представяте. Разгледайте препоръчани изпълнители в сферата на интериорния дизайн и озеленяването. Направете безплатна заявка, сравнете оферти и наемете най-подходящия за вас изпълнител.


Тагове:

Декорация

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта