Легло на второ ниво: артистичен дизайн и уют в гарсониерата

Публикувано на 18/02/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 18/02/2020 | Видяно 5 663 пъти

Винаги сте си мислели, че двуетажните легла са запазена марка за детските стаи, но това далеч не е така. Леглата на два етажа за възрастни и обособяването на второ ниво при обзавеждането на малки едностайни студия и гарсониери е все по-често срещан похват в съвременния интериорен дизайн. Поради интересната атмосфера, която придава на цялото пространство, както и удобството, което предоставя за ползване на мястото под тях, двуетажната тенденция е изключително предпочитана за съвременния градски човек, често сблъскан с предизвикателството на малкото пространство.

Днес ще ви покажем няколко примера на използване на легла на второ високо ниво при дизайна на едностайни апартаменти, гарсониери или студия. Изключително практични, съчетаващи функционалност с модерна визия, те могат да ви дадат идеи как да преустроите малкото жилище, така че да обособите кът за всичко.

И макар че двуетажните легла често съществуват в готови сглобяеми конструкции, обособяването на цялостно второ ниво или постигането на цялостен редизайн на пространството може да се окаже предизвикателство. Ако се чудите към кого да се обърнете са помощ, то не се колебайте да се свържете с доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Второто ниво за спане дава допълнително пространство

Обособяването на второ ниво във вашето студио или гарсониера би позволило организиране на пространството в кътове и създаване на място за всичко – от кухненски до място за дневна.

  • Ако разполагате с достатъчно висок таван обаче, вие директно бихте могли да обособите самостоятелен втори етаж.
  • Пространството под леглото може да използвате и за обособяване на дрешник. По този начин една мебел ще изпълнява две функции.
  • Друга чудесна алтернатива е да обособите място за домашен офис с бюро, стол и компютър.

Вижте още: 13 креативни идеи за домашен офис


Предимства на спалня на второ ниво

Обособяването на кът за сън на второ ниво е особено удачен вариант за студия, тъй като те често са с по-високи тавани, което прави решението наистина подходящо.

  • Освен че усвоява вертикалната площ по един хитър начин, второто ниво позволява да се оформи просторно място със свой собствен дизайн и чар, без то да бъде схлупено или тясно.
  • В същото време се запазва възможността да се изгради място за уединение, което би могло да бъде използвано и през деня.
  • Второто ниво създава пространство за работа на двама човека, без те да са зависими един от друг или да си пречат.
  • Обособяването на две нива в едно помещение с различно предназначение ще ви спести време, прекарано в почистване. А и освен това краткият път от кухнята до леглото ще бъде повод за завист в много ваши приятели.


Какво да гледаме, ако решим да си купим легло на два етажа?

Най-лесният начин да се сдобием с легло на второ ниво е да си купим такова готово. Независимо че пазарът изобилства от готови функционални мебели,  преди да пристъпим към това действие, е добре да намерим отговорите на няколко въпроса.

  • Изключително важно при този тип решения е да се информираме дали съществува ограничение за тежестта, която може да понесе леглото и каква е тя.
  • Преди да пристъпим към покупка, на първо място е добре да преценим размерите – както на цялата конструкция, така и с колко място разполагаме между тавана и матрака на леглото.
  • Също е добре да обърнем внимание и за типа матрак и парапета, който ще използваме. Това би ни помогнало да се чувстваме комфортно на втория етаж и да можем да използваме леглото си свободно. 
  • Добре е да помислим за размерите на пространството под леглото, както и да разгледаме различните възможности то да бъде отделен кът.

Леглото на второ ниво е често предпочитан вариант за разрешаване на проблема с мястото за сън в студия и едностайни помещения. Независимо дали желаете да закупите готово или да изградите свое собствено легло на две нива, е добре да имате няколко предварителни съображения. Ако пристъпите към промяна и имате нужда от съдействие, то интериорните дизайнери, регистрирани при нас са на ваше разположение. Чрез безплатна заявка за проект може намерите специалисти във вашия район, да разгледате рейтинга им от доволни техни клиенти и да вземете своето информирано решение, без обвързване с поръчка на услуга или покупка.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта