Практични и умни технологични уреди за вашия дом

Публикувано на 18/11/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 28/02/2019 | Видяно 1 476 пъти

С напредването на технологиите множество функционални устройства украсяват всеки дом, променяйки начина ни на живот. Тези технологични решения не се отличават единствено с качеството си на сбъдната фантастика и уверен поглед в бъдещето. Те осигуряват бързи решения на ежедневните проблеми, което ни помага да имаме повече свободно време за себе си и за близките си. Наред с това, изчистеният им дизайн и подобрени функции намаляват човешките усилия и пестят ценно пространство в жилищата ни. В следващите редове предстои да помечтаем заедно с колекция от умни уреди, а ако имате нужда от качествен ремонт на техниката у дома, разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus.   


Роботизирана прахосмукачка

Поддържането на чист под вкъщи е много по лесно, когато се намесят интелигентните прахосмукачки. Те могат да вършат иначе така тежката работа по почистването вместо нас, по наистина впечатляващ начин. Различните модели предлагат разнообразие от функционалности. Най-интересни и практични сред тях са откриване и избягване на препятствия, както и автоматично изпразване на резервоара за прах. Според вида на подовата настилка, която подлежи на чистене, сами избират съответния режим, в който да работят. Някои устройства разполагат с таймер, което означава, че предварително може да се зададе времето, в което прахосмукачката да се погрижи за чистотата в дома ни, докато ние сме на работа или на кафе с приятели. 

Вижте още: Тайните на перфектно почистване с прахосмукачка, които не знаехме досега


Телесен анализатор

За тези, които искат да получават подробни данни за здравословното си състояние, телесните анализатори са много подходящ уред. По размери и форма тези устройства приличат на обикновен електронен кантар. За разлика от него обаче, информацията, която ни дават, далеч не се изчерпва само до килограмите ни. Те предлагат много повече - измерват процента на телесните мазнини, сърдечната честота и качеството на въздуха в помещението. Някои модели позволяват данните да се синхронизират със сървър чрез мобилно приложение. Това позволява лесно да си зададете чрез интеигентния уред желани от вас цели, чийто напредък в последствие да проследявате. 


Безжичен сензор за врати и прозорци

Сензорите за врати и прозорци осигуряват перфектната сигурност за всеки дом и офис. Принципът им на работа се изразява в това да улавят трептенията и раздвижванията в пространството наоколо. Те са ефективни от гледна точка на разходите за система за сигурност и ви предупреждават, в случай че засекат нежелана дейност и движение. Можете лесно да наблюдавате вратите си дистанционно с помощта на приложения за смартфони. Последните изпращат текстово съобщение и имейл, когато се забележи каквато и да било дейност. Можете също така да проверявате дали всички врати и прозорци в жилището или на работното ви място са затворени, независимо къде се намирате.


Въздухопречиствател и овлажнител

Уредите за пречистване и овлажняване на въздуха са от задължителните технологични решения, с които си струва да се снабдим. Те ще гарантират циркулацията на висококачествен въздух в помещението, в което са поставени, и така ще подобрят качеството на живота ни. Съществуват варианти, които разполагат също и с функция за дифузия на аромата. Предназначението на последната е да премахва неприятните миризми от стаята. Някои модели са снабдени с USB кабел, а тяхната мобилност позволява да бъдат пренасяни в различни части от дома си лесно и удобно. 

Вижте още: Саксийни растения, с които да пречиствате въздуха


Топка за изсушаване за многократна употреба

Можете да омекотите дрехите си и да намалите времето за изсъхване с 25% с тези многократно използваеми сушилни топки за вашата перална машина. Те са естествен начин за поддържане на мекотата на тъканите, без да се използват химикали. Сушилните топки се слагат в пералнята заедно с дрехите ви и вършат работата си, докато барабанът се върти. Кълбовидните помощници съдействат също на въздуха да минава свободно, което е още една причина за по-бързото изсушаване на дрехите. Материалът, от който са изработени е рециклирана пластмаса, което ги прави безопасни за употреба. 

Ако след всичко прочетено дотук сте се вдъхновили да ремонтирате техниката в дома си, в MaistorPlus можете да откриете необходимите ви специалисти. Направете безплатна заявка още днес, за да сравните оферти и да изберете най-добрата. 

 


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта