Направи си сам: Стена за катерене

Публикувано на 30/10/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 30/10/2019 | Видяно 8 007 пъти

Ако имате деца вкъщи, със сигурност се чудите какви кътчета за забавления да им създадете. В днешно време има толкова различни варианти! В Сан Франциско, дизайнерът Реган Бейкър прави прекрасен кът за деца, който включва играчки, мебели с детски размери и разбира се най-забележителното - стена за катерене! Е, сигурно вече се чудите как точно се прави. В следващите стъпки ще ви дадем информация!

Не сте достатъчно сръчни и се страхувате сами да изработите подобен проект? В случай че имате нужда от помощ, потърсете съдействие от регистрираните професионалисти в сайта MaistorPlus. 


Няма две еднакви стени

Стените за катерене трябва да се направят според нуждите на хората, които ще я използват. И най-вече спрямо разпределението на вашия дом!

  • Най-важните въпроси са: На каква възраст са децата? Какво ги интересува? С какво обичат да се забавляват? Отговорите на тези въпроси ще спомогнат за избирането на формата и позицията на стената, както и типа на катерачни хватки.
  • Важно е внимателно да се изяснят всички тези детайли, за да може децата ви да се забавляват пълноценно в новия си кът за игра. Има два варианта за инсталиране на стена - направо върху стената или върху профили. 

Вижте още: 5 идеи за вмъкване на образователни елементи в декорацията на стената на детската стая


Адаптирайте я към пространството

Най-хубавото нещо и една от силните страни на стените за катерене, е че не е сложно и може да се позиционират навсякъде, също така са и достъпни за всякакви пространства.

  • Височината на помещението не е от голямо значение. За по-ниски помещения експертите съветват хватките да бъдат така поставени, че да позволяват хоризонтално движение.
  • Също така имате възможността да инсталирате стената както навън, така и вътре. Ако изберете да се намира навън, задължително трябва да бъде закрепена добре за земята.

Където и да инсталирате стената, е хубаво да има и подсигурена мека повърхност на пода, за да бъдете спокойни, ако детето падне. 


Ключови решения

Ето кои са най-важните стъпки, които трябва да обмислите и подсигурите при създаването на тази забавна част от дома ви. 

  • След като вече сте избрали локацията, със сигурност ще искате повърхността за катерене да бъде добре оформена и подсилена.
  • Използвайте правилните материали.
  • Позиционирайте правилно катерачните хватки.
  • Осигурете мека повърхност в основата на стената. 
  • Заиграйте се с дизайна. Докато децата растат, размествайте хватките и създавайте нови препятствия!

Ако тази нестандартна идея за забавление ви харесва, но нямате смелостта да я реализирате сами - обърнете се към професионалистите с богат опит, регистрирани в MaistorPlus. Можете да направите своята заявка за проект още сега. След като получите офертите, сравнете ги и изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта