Лесни градински проекти със стари гуми

Публикувано на 08/04/2020 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/04/2020 | Видяно 8 174 пъти

Ако разполагате с комплект стари гуми, които се чудите дали да изхвърлите - не бързайте да го направите. Подбрали сме за вас няколко оригинални идеи как да ги вложите в градината - лесни проекти, които можете да изпълните сами. За някои от тях можете дори да включите децата, за да се позабавлявате ползотворно заедно. А ако е време за озеленяване - обърнете се към опитните специалисти, които да ви помогнат с тази задача, за да превърнете двора си в приказно красива градина.


Красиви саксии в тон с пейзажа

За този проект са необходими минимални усилия и средства, а резултатът е уникален, впечатляващ и красив! Превърнете старите гуми в красиви саксии, които да се слеят с градинския пейзаж. Ако смятате да посадите цветни растения в тях - боядисайте ги в същата цветова гама. На снимката отляво виждате великолепна бонбонена картина, в която гумите, само с помощта на слой боя, биват преобразени изцяло. А ако си падате по класическия дизайн с малко индустриални нотки - оставете гумите непроменени и ги съчетайте с дървена поставка. Натуралната зеленина създава неповторим естествен контраст с тъмните гуми и ги превръща в безценно парченце от цялостния градински пъзел.


Забавни съоръжения за малки и големи

Следващата идея, която искаме да ви представим, позволява включването на най-малките членове в семейството в процеса на изпълнение. Трябват ви една или повече гуми - оставете децата да ги боядисат или изрисуват, както на тях им харесва, а след това се снабдете с комплект здрави въжета или вериги и куки, с които да ги закрепите. Закачете гумите с помощта на въжетата за някое дърво или лост в двора си. Ако разполагате по-голяма гума, можете да закрепите дебела мрежа върху нея, с която да запълните кръга и да я превърнете в удобно кресло, което по желание можете също да закачите или да поставите в градината до малка кафе-масичка, за да ви служи като табуретка.

Виж още: 5 лесни декорации за градината, които да направите сами още днес


Симпатична кафе-масичка от гуми

За изпълнението на последния проект ще са ви необходими няколко гуми, боя в любимия ви цвят и подходящо стъкло. Евентуално можете да се снабдите с комплект вендузи и топло лепило, с които да закрепите стъклото за гумите. Подредете ги една върху друга, след като вече сте ги боядисали, и монтирайте кръгло стъкло върху тях. А можете да използвате два чифта гуми, върху които да сложите правоъгълно стъкло. Изберете такова с полирани ръбове, за да не представлява опасност в ежедневната употреба. Декорирайте със свежи цветя в сладурска ваза и превърнете новата си масичка в част от красив градински кът със сепаре, отрупано с възглавници. Обърнете се към специалистите по озеленяване, за да получите куп съвети и професионална помощ за обновяването на градинския пейзаж. Заявете още днес своя проект напълно безплатно и ще получите оферти от водещи специалисти, сред които ще имате възможността да изберете най-добрата.


Тагове:

Двор

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта