5 лесни декорации за градината, които да направите сами още днес

Публикувано на 11/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/04/2020 | Видяно 29 618 пъти

Все още слънчевите лъчи ни вдъхновяват да се погрижим за вида на двора и градината. Първата стъпка е да почистим пространството и да обърнем внимание на неговото качествено озеленяване, като потърсим специалист през MaistorPlus. След това идва ред и на редовната поддръжка на цветята и овощните дръвчета, а на финала запретваме ръкави и поставяме в градината няколко красиви декорации, които да ѝ вдъхнат живот. За да ви улесним в тази задача, днес ще ви представим няколко хитри идеи за украшения, които можете да си направите сами, при това без да инвестирате време и средства в скъпи материали! Кое от тези творчески решения ще реализирате? Споделете с нас креативните резултати, а озеленяването на двора поверете на опитни озеленители!


Вечнозелени декорации за градината

Ако търсите начин да ангажирате малчуганите през уикенда или пък просто ви се иска да декорирате градината с акценти от типа „направи си сам“, то тази идея е точно за вас! Направата ѝ е бърза, лесна, а освен това, няма да натовари бюджета ви. За целта използвайте старите пластмасови саксии и ги напълнете с фин пясък или ситни камъчета. След това подберете няколко малки камъка от градината, поставете вестници на кухненската маса, за да я предпазите, и заръчайте на малките герои у дома да боядисат камъните в различни нюанси на зеленото, използвайки акрилни бои. Накрая нарисувайте светли чертички върху камъните, които да наподобяват иглички и при желание, декорирайте с изкуствени цветя или други малки детайли. Точно така, току-що си направихте малък вечнозелен кактус за градината!

Виж още: Озеленяване - цени


Превърнете бурканите в красиви фенери

Превърнете старите буркани в кокетни декорации за градината, като се вдъхновите от нашите интригуващи предложения! Идеята, която е най-лесна за изпълнение е да сътворите от буркана малък терариум, в който да положите няколко пласта цветен пясък или камъни, след което да добавите изкуствени растения, миди и рапани. След това увийте гърлото на буркана с връв и го закачете в двора или пък го поставете измежду пъстрите саксии с цветя. И като споменахме „цветя“, не можем да пропуснем втората идея, при която можете да превърнете старите буркани в симпатични вази, които да разчупят обстановката около масата или кътчето за отмора в градината. Последното ни предложение е ориентирано към тези от вас, които искат да разнообразят скучния вид на дървената ограда. За целта направете от бурканите няколко красиви свещника, които неминуемо ще вдъхнат живот на двора ви!


Внесете индивидуалност в градината с декорация под формата на буква

Декорациите под формата на букви са все по-популярно решение, което вече смело завладява не само интериора, но дори и градината. За да ви вдъхновим да приложите тази тенденция и в своя дом, днес ще ви покажем как да си направите сами страхотна декорация от стари палети! За целта подберете качествени елементи от дърво и ги изрежете в подходящи размери, така че буквата да разполага с достатъчно устойчив гръб и странични летви. После сглобете рамката на буквата, като се стремите тя да се получи максимално здрава. След това положете почва и засадете в нея малки декоративни растения, които ще вдъхнат живот на вашето ново украшение! Имайте предвид, че е добре този тип саксии да не бъдат изложени на прекомерна влага, тъй като тя постепенно ще разруши целостта на палетите и ще скъси значително експлоатационния живот на творението ви.

Виж още: Реализиран български проект на детска къщичка на дърво


Освежете вида на оградата, като поставите до нея стилен цветарник

Превърнете дървените летви, останали от последния ви творчески проект, в практичен цветарник, който да разположите до фасадата на къщата или пък масивната ограда. Този практичен елемент не само ще приюти красивите цветя, които отглеждате, но и ще разчупи визията на двора, като му вдъхне цвят и настроение. За целта сковете от дъските практични саксии, които наподобяват дървени щайги и с помощта на телена мрежа оформете основа за поставянето на тънък плат и засаждане на растенията. В случай че сте решили да направите цветарника на повече от едно ниво, обърнете специално внимание на местата на свързване на отделните саксии, като укрепите допълнително с още няколко дървени летви. Накрая просто засадете растенията и поканете приятели, на които да се похвалите със своето красиво творение!

Виж още: Изберете най-подходящия стил, в който да преобразите градината


Уникална висяща декорация за балкона или градината

Тези удивителни фенери са нов прочит на класическите абажури за градина от оризова хартия. За направата им ще ви трябва здрава връв, няколко балона, лепило, царевично нишесте и топла вода. Първата стъпка тук е да надуете балоните до желания размер за фенера, след което трябва да смесите малко лепило, царевично нишесте и топла вода до получаването на гъста смес. Потопете връвта в тази смес, след което увийте около балоните и оставете да изсъхне напълно за около 24 часа. Някои специалисти препоръчват да нанесете тънък слой козметичен крем (например такъв за ръце), така че да предпазите балоните от залепване към връвта. След като тя изсъхне, просто спукайте балоните и поставете във фенерите лампички, а накрая декорирайте с тях двора и градината! Страхотно, нали?

 


Формата за градинска настилка ви превръща в творци

Градината е важна част от всяко жилище. Тя позволява да я преобразим и превърнем в наше любимо кътче. Декорирайте по най-добрия и практичен начин, като заложите на няколко хитрости. Искате да направите интересна пътека около която да концентрирате кът за отмора. Използвайте функционалната форма за градинска настилка, която сте спести време и ще ви позволи да развихрите възображението си.  Освен нареждането на камъни, заложетена бетон или други предпочитани материали. Издадете, почистете и използвайте отново! 

Почерпете вдъхновение от тези креативни идеи и преобразете градината още сега! За качественото озеленяване на двора пък потърсете помощ от опитен професионалист, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно! В отговор ще получите оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата. Можете да се запознаете и с оценки от клиенти за работата на изпълнителите, което допълнително улеснява решението ви. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта