Музей за съвременно изкуство, с безплатен достъп, отваря врати в Лос Анджелис

Публикувано на 03/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 2 552 пъти

Основателите на музея за съвременно изкуство, Ели и Еди Броуд, побързаха да зарадват бъдещите му гости с новината, че той ще бъде отворен 6 дни в седмицата, като достъпът до него ще е безплатен.

"Аз и Еди ще се радваме да приветстваме всекиго в този музей и да споделим колекцията си от произведения на съвременното изкуство с нашите гости. Щастливи сме да обявим, че достъпът ще бъде безплатен, така че хора с всякакви финансови възможности ще могат да го разгледат. Искрено впечатлени сме от съвременното изкуство и вярваме, че то пробужда креативността, провокира спонтанни разговори между хората. Надяваме се посетителите от Лос Анджелис, а и от целия свят, също да се почувстват обогатени от видяното." - коментира Ели Броуд.


Музей за съвременно изкуство, с безплатен достъп, отваря врати в Лос Анджелис

Безплатен достъп за всички посетители ще предлага музеят за съвременно изкуство в Лос Анджелис, който отваря врати на 20-и септември, 2015 г. Модернистичната сграда, разположена в центъра на мегаполиса, е проектирана от дизайнерско студио "Diller scofidio + Rentro" в сътрудничество с "Gensler". Архитектурната концепция обединява зони за съхранение на произведенията с изложбени пространства.


Впечатляваща светлинна инсталация

Част от предлаганото разнообразие от произведения на съвременното изкуство е впечатляващата светлинна инсталация, показана на снимката. Наподобяващото феерия от градски светлини шоу е дело на японската художничка и писателка Йайоу Кусама.


Музеят, видян през птичи поглед

Погледната през перспективата на птичи поглед, сградата на музея за съвременото изкуство в Лос Анджелис отново няма как да остане незабелязана. Различна, провокативна, дръзко открояваща се на фона на цялостната градска концепция. Любопитен факт е, че в съседство до нея е небезизвестната Зала на Уолт Дисни, проектирана от Франк Гехри.


Тагове:

По света

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта