Невероятна иновативна къща, построена само от рециклирани материали

Публикувано на 27/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 4 579 пъти

Много хора се опитват да възвърнат равновесието между земята и природата, което технологичният свят успя да наруши с бързия си напредък. Днес ще ви покажем детайлно една забележителна къща, построена и обзаведена единствено от рециклирани материали. Екологичната вила, създадена с любов към природата, се намира в Мюнхен и се простира на 180 квадратни метра. Ако и вие искате да се сдобиете с подобно природосъобразно местенце за отдих, доверете се на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Иновативен метод на строителство

Фасадата на къщата, както и целият покрив са изработени от рециклирани дървени ламели, които се сближават около една точка на билото. Интересен факт е, че материалите, използвани както за външните стени, така и за цялостния интериор, са сертифицирани и дават гаранция, че идват от специално подбрана гора, която е залесена вторично. По този начин собствениците на "зелената" вила са спокойни, че равновесието в природата не се е нарушило заради тяхната постройка.


Отворен план за максимум слънчева светлина

Всеки един от двата етажа на къщата е с отворен план. Добавени са големи френски прозорци, за да влиза максимално количество слънчева светлина. Големият ъглов диван е единствената мебел, която "изневерява" на традиционните земни тонове, използвани в обзавеждането.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за истински ценители


Минималистичният интериор създава усещане за простор и изчистеност

В трапезарията са съчетани екологичен интериор и функционалност, без да се прави компромис с нито едно от двете. Фокусната точка тук е уютната камина, придружена от кът с красиво подредени дърва.


Осветителни тела от рециклирана пластмаса

Осветителните тела от рециклирани материали започнаха да добиват популярност през последните години. Над стълбището са използвани такива от обработена пластмаса, а в коридора - от стъкло. Разбира се, всички лампи са с опция за контрол на интензивността, за да пестят ток и да не дразнят очите.


Съвършена спалня с изчистен дизайн

Повече от очевидно е, че собственикът на тази удивителна къща е фен на максимата "Съвършенството се крие в малките неща". Спалнята е издържана в обичайната цветова комбинация - бяло и кафяво. Силната връзка с природата се усеща във всички мебели тук, макар да не са много. Вторият етаж, на който е разположена спалнята, продължава традицията с отворения план.

Вижте още: Предимства и недостатъци на кедровия покрив


Баня, буквално залепена за леглото

Единственото нещо, което разделя спалнята от банята, е бяла преграда, функционираща и като табла над леглото, и като част от обзавеждането на мокрото помещение. Дизайнът и тук е обединил всичко най-необходимо по един изискан и еклектичен начин. Природата отново напомня за себе си - шкафчетата под мивката са от естествено дърво.

Хареса ли ви идеята за скромна къща, изградена с любов към природата? В случай че сте се спрели на някоя от природосъобразните идеи и искате да я пренесете във вашата вила, не се колебайте да се свържете с майсторите, регистрирани в MaistorPlus. Направете заявка напълно безплатно, за да проучите различните оферти за вашия проект и да изберете най-подходящия изпълнител.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
40 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Венцислав Димитров VIP
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
14 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
20 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
28 извършени проекта