Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители

Публикувано на 30/07/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 049 пъти

Почивката в планината може да се превърне в сбъдната мечта. Достатъчно е да има сняг, приятна компания и... една великолепна къща. Такава са създали в канадското иновативно архитектурно студио Patkau Architects. Хижата с нестандартни форми се намира на североизточен склон, надвиснал над панорама към долината Уислър, Британска Колумбия, един от най-известните ски курорти в Канада. Ако визията ви е грабнала на мига и сте готови да направите промени у дома, пуснете заявка в MaistorPlus и се свържете с опитни специалисти, които да осъществят вашата къща-мечта.


Причудлива и нестандартна форма

Постройката е трябвало да бъде изградена на доста стръмно място, като се спазят няколко трудно съчетаващи се изисквания - да има достатъчно пространство във вътрешността, да е съобразена с особеностите на терена, да отговаря на местните ограничения за големината и височината на строените в планината сгради.


Уникален стръмен покрив

Получената скулптурна форма успява да отговори на всички очаквания, включително да отвежда надолу падналия на покрива сняг по бърз и безопасен начин.

Вижте още: Нуждае ли се покривът ви от ремонт?


Завиден простор и изчистен дизайн

Вътрешната площ на долния етаж на елегантната постройка представлява широко пространство, включващо всекидневна, трапезария и кухня. Изградена е и външна тераса, от която се открива невероятна гледка към заснежената долина.


Ненатрапчива и нежна светлина

Вертикалната крива, следваща формата на склона, вкарва свежа светлина в помещенията, а разположените по дължината на стените прозорци в причудливи форми придават необикновен колорит. Под съоръжението са сгушени спалните за гости, още една всекидневна и голямо сервизно помещение. Последното е достъпно директно от гаража и е от голяма полза за живота в снежната планина - място, където мокрите дрехи се оставят да изсъхнат или се поставят в пералнята, а скиорите могат да съхраняват спортните си аксесоари.


Удобства за всеки вкус

Стълбището следва посоката на стеснението и отвежда посетителите към горния етаж, където дървен мост със стъклени стени свързва голямата спалня с кабинета. Плочите и стените на къщата са изградени от бетон, а за горните нива са използвани дърво и стомана. Термалната маса на долната бетонна конструкция забавя температурните колебания в къщата през лятото и зимата. През летния сезон интериорът е естествено охладен и вентилиран чрез движението на въздуха от най-ниската част към върха и стесняващия се разчупен таван.

След подобно представяне на човек му се приисква да стегне багажа и веднага да замине за планинската си хижа или лятна вила. Ако вашите имат нужда от подобрения или тепърва ще се заемате с изграждането им, можете да потърсите специалисти, които да ви окажат нужната помощ. В MaistorPlus разполагате с безплатната възможност за подаване на заявка за проект към различни строителни фирми. Техните представители ще разгледат идеята и очакванията ви и ще ви отправят оферти, така че спокойно да направите своя избор на база на получените предложения и репутацията на свързалите се с вас изпълнители.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емо Петров
Цялостен ремонт, София
115 извършени проекта