Предимства и недостатъци на кедровия покрив

Публикувано на 22/07/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 7 486 пъти

Кедровите покриви обаче имат и някои недостатъци, на които трябва да обърнем внимание. Един от тях е именно високата им себестойност, която често отблъсква собствениците, които разполагат с ограничен бюджет. Според някои специалисти, този тип покриви се изплащат с течение на времето, защото ви спестяват разходи за отопление.

Виж още: Какво трябва да знаете за студените покриви


Кажете "сбогом" на неприятните насекоми

Кедровите дървета съдържат естествени съставки (масла), които отблъскват насекомите. Ако все пак възникне подобен проблем, на пазара съществуват редица препарати, които ефективно ще се справят с нежеланите буболечки. Важно е да знаете, че кедровите керемиди са рециклируеми, което е още един сериозен аргумент в тяхна полза.


Единична подмяна на елементи вместо основен ремонт

Експлоатационният живот на кедровия покрив може да се удължи, ако се полагат качествени грижи за неговите елементи. За целта, при установяване на повредена керемида, тя трябва да се смени с нова. Така ще спестите не само време, но и средства за цялостен ремонт на покривната конструкция.


Поддръжката му не търпи компромиси

Както споменахме, кедровият покрив изисква сериозна и навременна поддръжка. Всякакви отпадъци, като листа, клони и други, трябва да се премахват поне два пъти годишно. Тази мярка не само ще запази по-добрия му външен вид, но и ще позволи на разтопеният сняг да се оттича от покрива през пролетта.

Виж още: Нуждае ли се покривът ви от ремонт?


Намалете разходите за отопление

Кедровият покрив има естествен изолационен ефект, много пъти по-висок от този на други материали. Ето защо той е широко разпространен, въпреки по-високата му себестойност. Залагайки на подобен материал за вашия покрив, ще намалите разхода за затопляне и охлаждане на дома си.


Има съществени тънкости при изграждането

Истината е, че не всеки може да ви направи кедров покрив, защото този занаят има ключови детайли, които изискват компетентна намеса. За да не хвърлите парите си буквално на вятъра, намерете доказани фирми и специалисти, които да се погрижат за покрива на дома ви. MaistorPlus е вашият верен пътеводител в това отношение, затова не забравяйте да заявите проект при нас напълно безплатно и без обвързване!


Частичната реконструкция отнема от добрия вид

Смяната на повредени елементи осезаемо личи, защото е практически невъзможно да се намерят отделни керемиди с идентичен цвят, като останалата част от покрива. За да предотвратите това цветово несъответствие, трябва да му осигурите редовна и качествена грижа, която да го предпази от насекоми, мухъл и плесен.


Годинките неминуемо започват да му личат

Дори и при сериозна поддръжка, с времето кедровият покрив се износва и няма как да скриете този факт. Въпреки че има естествена защита от насекоми, мъхове и плесени, за запазването на добрия му вид по-дълго, е необходимо да бъде третиран със специални препарати. Освен това, с течение на годините той може да се повреди от тежестта на снега. Тъй като този тип покриви трябва да "дишат", лошата циркулация на въздуха също има негативни последици върху тях.


Безсилен срещу огъня

Кедровото дърво е сравнително лесно запалим материал, но този недостатък може да се овладее, ако преди монтиране, керемидите бъдат подложени на специална обработка. От друга страна, когато са влажни, кедровите керемиди са хлъзгави, затова бъдете внимателни, ако се качвате на покрива, за да боядисате нещо или пък да подмените част от него.


Предимства и недостатъци на кедровия покрив

Покривът е много важен елемент от всеки дом, затова преди да изберем материали за неговото изграждане, трябва да се информираме за техните качества и недостатъци. Днес ще ви запознаем с особеностите на червения кедър, като един от най-устойчивите и предпочитани материали за покривни конструкции. За да сте наясно с всички детайли около изграждането на кедров покрив, както и колко ще ви струва в зависимост от характеристиките на сградата, потърсете съдействие от квалифицирани специалисти!


Кедровият покрив има уникален външен вид

Първото, което ни прави впечатление в един покрив, е неговият външен вид. В това отношение покривът, изграден от кедрови керемиди или шиндли, е изключително добро попадение. Той има много приятен вид, а с времето придобива и характерен сребристосив цвят. Смята се, че заради безкрайните цветови варианти на кедровото дърво, всеки подобен покрив е на практика неповторим.

Виж още: Соларни панели или соларни керемиди


Прогнозата за времето няма значение

Тъй като кедровите керемиди са сравнително леки, могат да се положат върху почти всякаква покривна основа. Освен това, те са изключително издръжливи на силен вятър, лоши атмосферни условия, големи температурни промени и дори земетресения.


Ще ви служи вярно дълги години

Друго голямо предимство на кедровият покрив е неговата по-голяма устойчивост в сравнение с други материали. Специалистите обикновено гарантират издръжливостта му за около 20-25 години, но някои покриви издържат и 50-60 години в зависимост от това дали са изградени и поддържани правилно.


Консултирайте се със специалист

За съжаление все още не е открит онзи покривен материал, който да няма никакви недостатъци и да бъде вечен. Ако сте решили все пак да изберете именно кедров покрив, имайте предвид, че редовното му почистване и подмяна на повредените елементи са добра предпоставка за неговата устойчивост и дълголетие. Качествената изработка е друг ключов фактор, затова открийте квалифициран майстор, като заявите проект безплатно в MaistorPlus! Сравнете офертите на водещи специалисти, разгледайте мнения на потребители и направете правилния избор за своя дом!


Тагове:

Покрив

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта