8 свежи дизайнерски идеи

Публикувано на 21/05/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 15/07/2016 | Видяно 5 981 пъти

На подходящи места, в почти всеки дом, има поставени картини или снимки. Обикновено те са сложени в рамки, които ги допълват. Но нека мислим нестандартно! Можем смело да извадим старите семейни фотографии и по този начин да внесем в стаята оригинален и артистичен акцент.

Вижте още: 7 начина да поканите късмета у дома


Направете местата за съхранение по-красиви

Обикновено не обръщаме особено голямо внимание на външния вид на нашите шкафове, гардероби, рафтове и т.н., а просто търсим най-функционалния техен вариант. Една красива мебел за съхранение обаче може да освежи целия интериор и да внесе оригиналност и креативност в жилището.


Боядисайте мебелите

Скъпите, но безцветни мебели, могат да ви отегчат скоро след покупката. Ето защо чудесна идея е да ги боядисате. Не се страхувайте да използвате различни нюанси, но цветовата гама трябва да се комбинира майсторски. Тогава стаята ще изглежда пъстра, свежа и ще ви носи добро настроение.

Вижте още: Надниквали ли сте в Хобит къща?


Запълнете ъглите

Не оставяйте ъглите на стаята празни. На пръв поглед те изглеждат тъмни и потискащи, но всъщност са едно чудесно място, което подходящо аранжирано, ще придаде завършеност и ще допълни стила на цялата стая. Идеята за плътно прилепнали рафтове в ъглите, освен естетична, е и много практична.


Боядисайте стените в различни цветове

Независимо дали живеете в боксониера или в голяма къща, може да използвате ефекта на различното оцветяване. Той ще доведе до визуално обособяване на отделни функционални зони в стаята. Например работно място или кът за детски игри. Освен това ще внесе настроение и свежест в помещението.

Вижте още: 14 уникални дизайнерски маси


Създайте асиметрия в интериора

Симетрията е естетична и се постига лесно. Тя води до визуална хармония в стаята, но и често до формализиране и скука. Ето защо прекрасна идея е да раздвижим стила в помещението чрез внасяне на асиметрия. Това може да стане с добавяне на интересна мебел или картина.


8 свежи дизайнерски идеи

Винаги е добро решение да освежим и да разнообразим интериора в дома си. Ще ви предложим 8 свежи дизайнерски идеи, с които стаите в жилището ви ще предизвикват интерес и ще изглеждат наистина удивително, без да са необходими сериозни усилия и средства за това. Не се чудете, а директно изпробвайте някоя идея, а защо не и комбинация от тях. Ако сте се вдъхновили за по-големи промени у дома, съветваме ви да се допитате до доказали се дизайнери с цел максимално оптимизиране на пространството с креативни и иновативни решения.


Покажете любимите си дрехи и аксесоари

Имате страхотна рокля и изумителни обувки? Грехота е да ги криете в гардероба! Извадете ги на показ, така ще можете да им се любувате всеки ден и ще допълните интериора на стаята по много оригинален начин.


Внесете подходяща за вас атмосфера

Докато за всекидневната са подходящи по-наситените цветове и по-нестандартните решения, за спалнята е добре да заложите на хармония и спокойствие. Съобразете вашите интериорни решения с типа на стаята.

Тези 8 свежи дизайнерски идеи ще ви помогнат да направите интериора във вашия дом много по-оригинален и интригуващ. А ако все още не сте планирали как ще изглежда той, в MaistorPlus можете да намерите професионалисти, да сравните оферти, както и да видите оценки от предишни клиенти. Заявете вашия проект бързо, лесно и безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта