14 уникални дизайнерски маси

Публикувано на 09/03/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 28/07/2016 | Видяно 14 899 пъти

Холната масичка е неизменна част от обзавеждането, но често е засенчена от другите мебели и не привлича особено внимание. Като своеобразен център на стаята обаче си заслужава да се откроява. Какво по-нестандартно от маса, имитираща природни форми или внасяща истински биоелементи в помещението? Ще ви предложим няколко уникални модела, които може да са вашият смел избор за дома. Ако желаете да обзаведете жилището си с мебели по поръчка, не се колебайте да се свържете още сега с опитни професионалисти!


Естествено и свръхестествено

От дълбока древност едно природно явление присъства в жилището на човека. И това е огънят. В съвременния дом той обаче липсва. Отопляваме се с климатици и радиатори. Затова дизайнерите предлагат решение-огън на холната маса.

Свръхестествено същество здраво крепи стъкления плот на тази маса. С нея в дома ни като че ли присъства нещо от миналия живот на нашата планета.

Виж още: Как да обзаведем малка дневна


Земни форми

Създателят на тази маса е вдъхновен от природата. Дърво с естествен цвят и ясно виждащи се годишни кръгове, съчетано със стъкло. Така чудесно се пресъздава релефът на част от речно корито.

Каква съвършена илюзия! Като че ли сме срязали морето на две. Отчетливо се виждат различните дълбочини. Не мебел, а магия!

Виж още: Интересни мебели от палети за всекидневната


Докосване до живата природа

Природата с нас и до нас! Невероятно изживяване е да поканиш приятели на чаша чай в компанията на бонсай!

Още една идея за комбиниране на холна маса с живо дърво. Вградената саксия позволява да се засади всеки вид растение, пригодено за отглеждане на закрито.

Да пиеш кафе на тази масичка е като да си на пикник сред природата. Чувството, че си на зелена поляна, създава мъхестото растение под стъкления плот.

 

Цялата земна повърхност е схематично изобразена тук. А в световните океани плуват живи рибки. Това ще прикове вниманието не само на децата, но и на домашния любимец.


Минимализъм, геометрия, макети

Всекидневната е място не само за възрастни. Децата често играят в хола и къщата за кукли ще ги занимава с часове, докато родителите си почиват.

Тази маса е вдъхновена от минималистичния дизайнерски стил. Бяла и завладяващо естествена. Но едновременно с това и полезна с допълнително пространство за книги и вестници в процепа между двете повърхности.

Заблуда е, че плота се крепи във въздуха, но това чудесно дизайнерско решение създава това впечатление.

Ето нещо, което е като образец на модернизма. Умело съчетание на три геометрични фигури, подържащи стъклен плот. Просто и гениално.

Искате ли и вие да притежавате уникати в дома си? В MaistorPlus ще откриете опитни професионалисти в изработката на мебели по поръчка. Можете да сравните оферти и да разгледате коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за обзавеждане лесно и безплатно още днес!


Тагове:

Мебели

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта