Как да обзаведем според зодията: Овен

Публикувано на 01/04/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 01/04/2022 | Видяно 1 181 пъти

Броят на зодиакалните знаци в астрологичния календар е 12 и се смята, че всеки един от тях разполага с различни качества и уникален вкус. Овенът е първият зодиакален знак в астрологията, свързан с едноименното съзвездие – Овен. Представителите са динамични, търсещи нови предизвикателства, обичат забавленията и разнообразието и лесно губят интерес. Това важи и за визията на дома им, който рефлектира огнената им природа и имат нужда да променят често.   

Вие или ваш близък сте овен? В следващите редове ви разкриваме кои цветови комбинации и интериорни решения биха паснали най-добре на този зодиакален знак, за да бъде създаден мечтаният дом. Все пак имате желанието да потърсите специалист дизайнер, който да създаде перфектното пространство? Свържете се с доказани професионалисти в сайта ни, които ще осъществят най-смелите ви желания и дори ще надминат очакванията ви.


Смела цветова палитра

Тъй като са представители на огнен знак, те обичат цветове, които са страстни и интензивни, като червеното и всички негови нюанси: бордо, рубин или алено червено. Освен това те обичат ярко розово, оранжево и жълто, три ярки цвята, изразяващи добре тяхната личност.

Пурпурните тонове могат да бъдат трудни за внасяне в интериора на дома ви, тъй като са дръзки и впечатляващи. Сивият диван, отрупан с пурпурни възглавници, комбиниран с жълто и оранжево би бил чудесен завършек за дома на един Овен. Добавянето на ярки цветове като акценти би освежило неутралното пространство – вази, килими, пердета, произведения на изкуството. Ако розовото ви се струва прекалено, изберете тапицерия за канапето, така ще постигнете прекрасен резултат и ще имате страхотен акцент в дома си. Обичате да експериментирате? Боядисайте стените в светлорозово или изберете тапети, по този начин интериорът ще е свеж и жизнерадостен.

Избягвайте тъмните цветове като кафяво и черно.


Модерна визия

Овенът е запленен от съвременния дизайн, който резонира с неговия характер. Визуализирайте бяло и черно, бежово и ярки тонове, съчетани с модерни текстури. Както установихме, представителите на зодията могат лесно да се отегчат, затова често променят и домашната обстановка. Въпросът е да се завъртите около съвременния стил, тъй като той просто ви привлича към него. Съвременният интериорен стил е изключително приспособим. Позволява да комбинирате различни тенденции, за да постигнете външния вид, който искате за вашия дом.


Природата – част от всеки ъгъл на дома

Дървото подхранва огъня, а пепелта почвата. За да балансирате природните елементи, комбинирайте ги с червено, използвайте боя и ги направете в същия цвят, добавете декорация под формата на животни.

  • Избягвайте метални елементи и мебели.
  • Сините и водни елементи не са за препоръчване.
  • Добавете керамика, глинени предмети и фигурки.
  • Огледайте за дървени мебели с червена тапицерия или пък с дизайни, разполагащи с геометрични и остри линии.
  • Животински мотиви – използвайте различни фигурки, картини и принтове. Ако сте фенове и на естествените животински декорации, поставете такива в дома си.


Пролетни елементи

С какво свързвате пролетта? С пробуждането на природата, разцъфването на цветя и дръвчета, чуруликащите птички и сияйното слънце. Растенията внасят нежност и уравновесяват енергията в дома. Овенът е познат със своята независимост и приключенски дух, затова е препоръчително да се насочи към растения, които нямат нужда от много грижи. Орхидеята е идеална за вас поради своята елегантна визия и самодостатъчните си свойства. Други растения, на които може да заложите са сукулентите и кактусите. Те ще привличат внимание в дома ви, но няма да ви ограничат в приключенията.


Предложения за обзавеждане на различни помещения от дома на представителите на зодия Овен

Често дизайнът, който представителите на зодия Овен избират, е смел и подреден. Домът трябва да ги вдъхновява, да пробужда креативният им дух, а в същото време да бъде практичен и да позволява пълноценна почивка.

  • Всекидневната на един Овен трябва да бъде мултифункционална – подходяща за събиране с приятели или за романтична среща, място за вдъхновение, когато сте сами. Оставете достатъчно свободно пространство за движение. Трябва да разполагате с достатъчно пространство за танци, йога или пък бърза тренировка. Изкуството трябва да бъде комбинация от реалистичното и фантастичното. Красиви картини и принтове с животни, цветя и пейзажи, съзвездия. Заложете на топли тонове, не земни такива. Избягвайте неутралните цветове, тъй като те няма да внасят необходимата жизненост в помещението.
  • Кухнята е едно от важните помещения в дома на Овена. Това е място на топлина, творчество, иновации, ново начало и хаос. Понякога е предизвикателство тази творческа площадка да бъде поддържана в перфектен вид.
  • Спалнята е мястото, на което енергичният Овен презарежда батериите. Продължете с употребата на топли и червени цветове. Балансирайте с малко Ин енергия и добавете черно. Те се нуждаят от спалня, която все още запазва малко огнена енергия, но не е толкова жизнена и силна, колкото другите стаи. Трябва да се стремите да намалите нивото на насищане на цветове и декорация в спалнята в сравнение с останалата част от къщата. Разбира се, не прекалявайте, тъй като ако стаята е прекалено нежна и неутрална, ще нарушите енергията на Овена.


Ако след прочетеното, желанието за промяна на домашната обстановка се пробуди, потърсете някой от професионалистите, който ще ви помогне в уравновесяването на енергията в дома ви и ще ви даде ценни съвети за хармонична обстановка. Заявете напълно безплатно своя проект и ще получите предложения от специалистите на MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта