Нов прочит на класиката - 3 модерни стаи, декорирани с антики

Публикувано на 22/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 22/10/2021 | Видяно 1 504 пъти

 

Използването на елементи от миналото за декорацията на модерно жилище, може да създаде завладяващо усещане за изисканост и класа и да даде въжможност да бъде разказана интересна история. Но добавянето на винтидж предмети в дом с по-съвремен стил може да бъде истинско предизвикателство.

Ако не се страхувате от предизвикателства и искате да поканите класиката в модерния си дом, тук ви даваме пет идеи как да го направите. А за да превърнете идеите в реалност, можете да се свържете с опитните професиионалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Трапезария с античен полилей

Облива ни мека носталгия само виждайки красивия мек блясък на античния полилей. Поглеждайки го сякаш се пренасяме в дома на традиционно европейско семейство или пък ставаме герои в класически филм.

Повечето осветителни тела от миналото са деликатни и изящни. Добавянето на този полилей в стая с по-модерно обзавеждане като тази трапеазрия, може да създаде идеален интериор. Особено в съчетание с по-обемна маса и визуално по-тежки столове.

  • Когато избирате антично осветително тяло за вашия интериор, обърнете внимание на неговата големина, тежест и мащаби. 

  • Уверете се, че сте проверили окабеляването на полилея, който сте избрали, за да се уверите, че е годен за употреба.

  • Също така, в зависимост от теглото на полилея, може да се наложи да инсталирате допълнителна опора в тавана, за да закрепите арматурата правилно.

 


Кухня с винтидж столове

 

Ако кухнята ви се нуждае от малко по-драматично усещане, то помислете дали да не добавите винтидж столове с интересен дизайн към нейния интериор.

Тази задача обаче звучи по-лесна, отколкото всъщност е. Античните мебели не винаги са еднакви по размер и може да бъде трудно да се намерят съвпадащи комплекти. Но пък именно в това е чарът. Опитайте да прегърнете несъвършенствата. Ако не можете да намерите еднакви елементи, не се страхувайте да ги смесвате и съчетавате. Ако вашият кухненски дизайн е естетически чист и прост, смесването на винтидж стилове ще създаде красив изглед на помещението.

Вижте още: Актуални акценти в модерната кухня

 


Антични огледала в спалнята

 

Не е нужно антиките да са акцентният елемент в една стая. Вместо това могат да бъдат фин, лек детайл който допринася към визуалната идентичност на помещението. 

Огледалата в бароков стил са идеални за поставяне в спалнята. Меките позлатени рамки, които загатват за стил на миналите времена, се вписват идеално в модерния интериор. В комбинация с тапицираното легло се създава идеалната хармония между старо и ново.

Почти всяко антично или ретро огледало би изглеждало перфектно в помещение със съвременен облик. Нужно е единствено да си паства с елемент в пространството. 

Понякога именно стиловете, които изглеждат най-неподходящи за съчетаване, всъщност си пасват идеално и създават едни от най-красивите дизайни. Комбинацията между съвремения и винтидж стила е една от най-интересните и докосващи сетивата. Стига да сте склонни да експериментирате и да сте отворени към предизвикателства, то няма какво да ви спира да изпробвате показаните от нас идеи и във вашия дом. В случай, че имате помощ за правилното им изпълнение, винаги можете да се допитате до опитните специалисти, регистрирани при нас. По всяко време можете да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор получавате няколко оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта