Нов прочит на класиката - 3 модерни стаи, декорирани с антики

Публикувано на 22/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 22/10/2021 | Видяно 977 пъти

 

Използването на елементи от миналото за декорацията на модерно жилище, може да създаде завладяващо усещане за изисканост и класа и да даде въжможност да бъде разказана интересна история. Но добавянето на винтидж предмети в дом с по-съвремен стил може да бъде истинско предизвикателство.

Ако не се страхувате от предизвикателства и искате да поканите класиката в модерния си дом, тук ви даваме пет идеи как да го направите. А за да превърнете идеите в реалност, можете да се свържете с опитните професиионалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Трапезария с античен полилей

Облива ни мека носталгия само виждайки красивия мек блясък на античния полилей. Поглеждайки го сякаш се пренасяме в дома на традиционно европейско семейство или пък ставаме герои в класически филм.

Повечето осветителни тела от миналото са деликатни и изящни. Добавянето на този полилей в стая с по-модерно обзавеждане като тази трапеазрия, може да създаде идеален интериор. Особено в съчетание с по-обемна маса и визуално по-тежки столове.

  • Когато избирате антично осветително тяло за вашия интериор, обърнете внимание на неговата големина, тежест и мащаби. 

  • Уверете се, че сте проверили окабеляването на полилея, който сте избрали, за да се уверите, че е годен за употреба.

  • Също така, в зависимост от теглото на полилея, може да се наложи да инсталирате допълнителна опора в тавана, за да закрепите арматурата правилно.

 


Кухня с винтидж столове

 

Ако кухнята ви се нуждае от малко по-драматично усещане, то помислете дали да не добавите винтидж столове с интересен дизайн към нейния интериор.

Тази задача обаче звучи по-лесна, отколкото всъщност е. Античните мебели не винаги са еднакви по размер и може да бъде трудно да се намерят съвпадащи комплекти. Но пък именно в това е чарът. Опитайте да прегърнете несъвършенствата. Ако не можете да намерите еднакви елементи, не се страхувайте да ги смесвате и съчетавате. Ако вашият кухненски дизайн е естетически чист и прост, смесването на винтидж стилове ще създаде красив изглед на помещението.

Вижте още: Актуални акценти в модерната кухня

 


Антични огледала в спалнята

 

Не е нужно антиките да са акцентният елемент в една стая. Вместо това могат да бъдат фин, лек детайл който допринася към визуалната идентичност на помещението. 

Огледалата в бароков стил са идеални за поставяне в спалнята. Меките позлатени рамки, които загатват за стил на миналите времена, се вписват идеално в модерния интериор. В комбинация с тапицираното легло се създава идеалната хармония между старо и ново.

Почти всяко антично или ретро огледало би изглеждало перфектно в помещение със съвременен облик. Нужно е единствено да си паства с елемент в пространството. 

Понякога именно стиловете, които изглеждат най-неподходящи за съчетаване, всъщност си пасват идеално и създават едни от най-красивите дизайни. Комбинацията между съвремения и винтидж стила е една от най-интересните и докосващи сетивата. Стига да сте склонни да експериментирате и да сте отворени към предизвикателства, то няма какво да ви спира да изпробвате показаните от нас идеи и във вашия дом. В случай, че имате помощ за правилното им изпълнение, винаги можете да се допитате до опитните специалисти, регистрирани при нас. По всяко време можете да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор получавате няколко оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Митко Койнов
Дърводелски услуги, София
49 извършени проекта
Ясен Василев VIP
Хидроизолация, София
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
42 извършени проекта
Иван
Боядисване и декорация, София
51 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
34 извършени проекта