Цветните шарки завладяват съвременния интериор

Публикувано на 24/09/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 11/11/2019 | Видяно 1 362 пъти

Модерният стил е напълно различен от класическия. Това ясно личи в актуалните тенденции в интериора и обзавеждането. Ще срещнете всякакви стилове в съвременния дом, защото всеки има различни предпочитания. Най-хубавото е, че те могат да се осъществят. Почти няма дизайн, който да се смята за твърде екстравагантен или неприемлив. Хората смело експериментират с цветове и шарки. Обикновено резултатите наистина са впечатляващи.

Класиката е елегантният и сигурен вариант. Ако заложите на богата цветна палитра, никога няма да сгрешите, защото не рискувате с нещо ново. Освен много нюанси в дома си. В ярките цветове и разчупените мебели има невероятен шик. Проява на изключително добър вкус е успешното съчетание на нетрадиционни цветове и щампи. Получавате със сигурност запомнящ се дом. Ако прекалено много се притеснявате да рискувате, но желаете да обзаведете дома си по този начин, не се колебайте да се свържете с дизайнерите, регистрирани в нашия сайт. Те с радост ще ви подадат ръка и ще ви насочат към създаването на един прекрасен модерен дом.


Шарените плочки обзавеждат почти всяка нова кухня

Можете да ги видите навсякъде – като подова настилка, като гръб на кухненския плот. В банята също намират приложение. Техните положителни страни са не една и две. А способността им да паснат идеално на целия интериор е примамлива за всеки.

  • Внасят романтична и ретро нотка в дизайна, а същевременно се съчетават много добре с модерния интериор.
  • Можете да заложите на всякакви цветове в съчетание с тях, защото те са шарени и улесняват избора ви. Най-често обаче се залага на бяла кухня. Именно белият цвят е един от най - срещаните в съвременния дизайн, защото е свеж, модерен, но и елегантен. 
  • Да не забравяме и най-важното им качество – съчетава се с всичко.

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня

 


Завеси и тапети с флорални мотиви

Истината е, че винтидж интериорът се завръща на мода. Или може би никога не си е отивал. Все по-често можете да видите домове, обзаведени с мебели с прекрасни извити крачета или пък завеси на цветя. А защо не и тапети? Да, определено вече не са избор номер едно, но все пак винаги има хора, които ще заложат на красив елегантен тапет с нежни пастелни цветове. А какво ще кажете за червен?

  • Завесите са чудесен варинат бързо и лесно да вдъхнете нов стил в дома си. Неподражаемото им свойство да внесат уют във всяка стая са много примамливи за всеки, който иска да промени жилището си.
  • Тапетите са удачен избор винаги. Богатият избор от дизайни ги превръща в тотални първеници в бързото и лесно обновяване на дома. Дори и да не сте техни почитатели, веднъж пробвате ли да ги сложите върху стените - ще го правите и втори, и трети, и четвърти път. 

Вижте още: Тапетите - актуални или отживелица?


Сиво, тюркоаз, лимонено, жълто...

Какво ще кажете за хол с бели стени, обзаведен с няколко тюркоазени фотьойла и изчистени завеси в същия цвят, красиво падащи надолу? Да, това е дизайн, който все по-често се среща в съвременния модерен дом. А сега заменете всичко това с кухня в червено и сиво. Ако комбинацията ви допада, не се притеснявайте да пробвате нещо подобно и да промените досегашния стил на дома си. Определено ще сте в крак с модните тенденции.

  • В случай че не сте готови за големи промени, но искате нещо ново в дома си, винаги може много лесно да промените стила. С малки и подходящи аксесоари може да направите чудеса. И освен това няма да се отрази и сериозно на бюджета ви. Възглавници, свещници, декорации, вази с наситени цветове - чудесно ще паснат на всеки дом.


Мебели в различни цветове. Защо не?

Много често се страхуваме смело да експериментираме, като включим много цветове в интериора си. Да, определено подобна комбинация е за смелите. Когато обаче рискът си заслужава, защо да не бъдем дръзки?

  • Няколко стола в различни цветове един до друг създават много интересна комбинация. Ако пренесете два от цветовете и в друга част на стаята – например в завесите, дивана, декоративните възглавнички, килима, домът ви ще придобие завършен вид и невероятен чар.
  • Не е задължително да се ограничавате до един-два цвята в обзавеждането. Това им е хубавото на тях, могат да бъдат в изобилие. Целта е да са съчетани с вкус и да има един основен.
  • Горепосоченото правило важи и за различните шарки. Въпреки че е хубаво да бъдете малко по-внимателни при експериментирането, защото не всички щампи се комбинират добре и рискувате да постигнете обратен ефект.


Еклектика в интериора

Смесването на интериорни стилове започва да става много популярно в наши дни. Все по-често виждаме съвременни домове, носещи духа на Прованс.

  • Характерно за еклектиката е използването на материали като керамика, дърво, метал и същевременно модерни кожени мебели. Обикновено в този интериорен стил се набляга на цветове в топлата гама – оранжево, жълто, дори и нещо по-завладяващо като червеното.
  • Индустриалният стил също може да дойде на помощ тук. Той също е широко застъпен и силно предпочитан. Създава малко по-груба обстановка, материалите са метал, желязо, тухли, но пък това прекрасно кореспондира с червеното, което може да изберете като цвят за дома си. Да, той не е типичен за индустриалния стил, в който преобладават основно сиво и черно, но нали целим да постигнем еклектика?
  • Условието е само едно и лесно се постига – всичко да бъде съчетано с вкус и умереност.

Цветните шарки намират широко приложение в съвременни интериор. Определено няма да сгрешите, ако го снесете в дома си. Ако не се чувствате сигурни в собствените си умения за правилно комбинирате, обърнете се към професионалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект и се възползвайте от възможността да избирате между най-различни майстори, които да се погрижат за вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта