Елегантен класически интериор в дома, инспириран от Коко Шанел

Публикувано на 11/06/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 13/06/2019 | Видяно 2 857 пъти

Мисълта на Коко Шанел: “Интериорът е естествена проекция на душата” и днес продължава да важи с пълна сила. Модата, създадена от талантливата стилистка, дава отражение и върху интериорния дизайн. Как изглежда едно жилище, инспирирано от талантливата модистка? Затворете очи и си представете: апартамент в разкош и лукс. Изящни мебели, искрящи кристали и злато покриват всичко, което се вижда. Прозрачни кристални огледала, които отразяват цялото великолепие… Невероятно богато украсени златни аксесоари, кадифени нюанси, жизнено червено до златни венециански лъвове. Ако мечтаете за такъв дом, то талантливите дизайнери, регистрирани в нашата платфирма, ще сътворят за вас тази приказка.


Коя е Коко Шанел?

Тази дама е емблематична фигура в света на модата. Коко Шанел променя модния свят в посока комфорт и елегантност. Идвайки от света на бедните, тя създава империя на стила и разкоша. От продавачка на бельо в малък магазин, танцьорка в кабаре, Коко се превръща в императрица на модната индустрия. Първият й магазин е за шапки. Коко Шанел успява не само да популяризира бизнеса си, но и го съхранява по време на Първата световна война. Всичко, което създава е израз на истинска елегантност и удобство. На 50 години Коко Шанел е не просто модна икона, тя е мечтата на милиони жени по света. Усетихте ли вече уханието на на Shanel №5?


Апартамент в духа на Коко Шанел – концептуално решение

Не си мислете, че е лесна задача да имате дом в стил Коко Шанел. Тук трябва да са налице няколко важни условия: жилище с квадратура над средната, просторни стаи и, разбира се, добри финансови средства. Реализирането на такъв апартамент изисква перфектен проект и последваща перфектна реализация.

  • Жилищното пространство в този стил носи духа на 20-те години на миналия век – има класически мебели и огледала в италиански стил. Налице е еклектика от ориенталски привкус с лъвове, камелии и други декоративни луксозни изображения.
  • Бежовият диван на Шанел днес е емблематичен – той е проектиран в кадифе, много необичаен материал за онова време. Покритието на дивана е вдъхновено от модела, използван за чанти, характеризиращи стила на Коко.
  • Мотото „Останете верни на душата си“ определя организирането на апартамент в стил Коко Шанел. Този цитат разкрива всичко. Инвестирайте в акценти за апартамента, купувайте само неща, които ви карат да се чувствате бляскаво. Например, красива кутия за бижута или пури, бляскав настолен абажур или цигаре от слонова кост.


Огледала и осветление – блясъкът поразява

Виждали ли сте някога апартамент, инспириран от Коко Шанел? Да, навсякъде има огледала, които правят обстановката толкова прекрасна. В същото време има и доста метални и отразяващи повърхности. Това създава величествено очарование.

  • Осветлението е особено важно. То наистина е страхотно. Кристални полилеи, които хвърлят отблясъци…Светлините танцуват по стените!
  • И да не пропуснем да споменем за параваните. Смята се, че мадмоазел Шанел е притежавала 32 сгъваеми паравана в китайски стил. Тя ги е използвала по начин, различен от този, за който са предназначени – например, за тапети на стените си, да скрие вратите. В контекста на това съвременният апартамент също може да бъде декориран с паравани по необичаен начин.

Прочетете още: Идеи за релаксираща спалня в бохо стил


Лукс, камелии и отличен вкус

Каква е цветовата гама в апартамета в стил Коко Шанел?

  • Черното и бялото са класика. Тя се усеща в апартамента в този бляскав стил. Но има, разбира се, специфични цветни акценти. Това превръща класиката в шикозна цветова палитра.
  • Цветята имат също запазено място. Коко Шанел е била голяма почитателка на камелиите и тя винаги е имала такива цветя в жилището си. Камелии са оригинален начин да персонализирате апартамента си.

Лукс, лукс, лукс…

И така, става дума за лукс, а той изисква пари и в същото време отличен вкус. Луксът в апартамент, инспириран от Коко Шанел, е в детайлите. Красиви кожени подвързани книги, изящна малка масичка за кафе, бродирани със златни нишки възглавници и разхвърляни естествени кожи. 

От вас зависи да направите безплатна заявка за проект за интериор в този стил и така ще може да получите разнообразни оферти за неговата реализация от регистрираните в MaistorPlus професионалисти в сферата на интериора.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта