Ще преобладават слънчеви, ярки или топли цветове у дома

Публикувано на 01/06/2019 от Диана Маркова | Последна редакция на 05/06/2019 | Видяно 1 712 пъти
Ще преобладават слънчеви, ярки или топли цветове у дома

Жизнерадостно, топло, искрящо жълто. Това е цветът на слънцето, на лимона и на жълтурчето. Лятото е ярко жълто, есента също има своите жълти багри. Жълт е детският балон, жълта е тротинетката на съседското хлапе, жълта е… стената в кухнята. И не само. Жълтото е свежестта в дневната, гостната и спалнята. Жълт е килерът, терасата също. Жълтото е смело решение за енергични хора - то е знак за внимание – към детето на зебрата и към детайлите у дома. Следват няколко идеи в този слънчев цвят за дома, неговите капризи и любими форми на съществуване. Запознайте се с цвета на летния сезон, който никога не излиза от мода, и поканете лятото у дома.

А ако се затруднявате с изпълнението им, поискайте помощ от специалистите по интериорен дизайн, регистрирани на платформата на MaistorPlus. Те са винаги готови да ви помогнат със сбъдването на перфектния дом, дори когато той е решен в жълто.

Летен изгрев в кътчето за закуска

Летен изгрев в кътчето за закуска

Идея за мястото, на което похапваме всеки ден, е боядисването на стените и мебелите в жълто – от студеното цитрусово жълто до немного наситената охра:

 • Жълти стени, дървени столове в същата цветова гама и синьо-бяла покривка, върху която ни чака лека закуска: това е щастие.
 • Свежестта на лимона и очарованието на нарциса могат да бъдат вплетени в декора наоколо – просто добавете възглавнички от чували за фураж и малка ваза с жълта декорация на масата.
 • Рустик стилът включва и домашен сладкиш, но за него е по-добре да се допитаме до мама или баба.
 • Освен всичко това, трябва да помним, че лятото не е същото без слънчогледи и лимонада. Освежете сезона на слънчев фон и стоплете сърцата на своите гости, останали за закуска.

Виж също и: Идеи за слънчева жълта кухня

Разчупете жълтото – за лавандулови сънища

Разчупете жълтото – за лавандулови сънища

Неслучайно лавандуловият цвят намира толкова широко приложение в козметиката и фармацевтиката. Лавандулата има успокояващ ефект, а нейният цвят, от своя страна, действа в дълбочина на емоциите на хората, които я съзерцават. Ето защо препоръчваме в спалнята да сложите – освен свежото и ярко жълто – също и лилаво.

 • Неочаквано добра комбинация – това е първото впечатление, което на пръв поглед несъвместимите жълто и лилаво оставя. Обаче стоейки на противоположни позиции в цветовата схема, тези два цвята образуват пълнота в двойката си и действат унищожително на лошото настроение.
 • Приложете цветната двойка върху тапети, килими, шкафове, спално бельо и завеси, като използвате приглушени тонове. Ако държите на силните, експанзивни цветове, добавете и щипка земен мотив – например в дървесната гама на пода. Балансът означава комфорт.

Три за щастие – слънце, море и корали

Три за щастие – слънце, море и корали

Жълтата стена, в която вложихте толкова надежди, изглежда някак бледа? Не се тревожете – този цвят понася с лекота партньорства с други багри. Жълтото у дома иска единствено:

 • Ярко жълт мотив измежду мебелите и предметите. Това може да бъде стол, картина, настолна лампа или нещо друго. Важното е да сияе с цялата си огнена пълнота.
 • Нежно коралово рамо от страна на заобикалящите обекти, като например таблата на леглото или спалното бельо. Понякога дори стената в съседство може да приеме коралов цвят и повярвайте, жълтото дори би изпъкнало.
 • Бебешко сини елементи на интериора. Шкафове, черджета или комоди – синевата у дома внася усещане за мек простор и лекота като при полет. А в компанията на жълтите тонове е най-близка до природната си, по детски чиста същност – тази на вечното небе над нас.

Намек за лукс – жълта коприна за разкошно лято в дневната

Намек за лукс – жълта коприна за разкошно лято в дневната

Понякога обилните количества, претрупаните детайли и твърде силната наситеност водят до голям и нежелан кич. Ето защо една идея за изискана дневна, в която с малко усилия и неголеми средства можем да постигнем изящество и лукс, е да сложим само малък жълт детайл.

 • Заложете на няколко декоративни възглавници от жълта коприна. В случай че диванът и креслата са бели, меките слънчеви елементи ще стоплят хладния интериор и ще тушират усещането за стерилност. Освен това щипка бяло към жълтото разведрява и облекчава погледа.
 • Бихте могли да сложите и картина с ярко жълт абстрактен мотив върху светлите стени, а допълнителните лампи от ахат ще превърнат пространството в привлекателна стая, в която обитателите ще се радват на усещане за висока класа.

Очаква се предимно слънчево време - със зелени включвания и пръски… от душа

Очаква се предимно слънчево време - със зелени включвания и пръски… от душа

Когато разполагаме с баня, която плаче за ремонт и освен това е твърде тясна за нас, пред нас всъщност се открива една нова и чудесна възможност. Именно сега е моментът да превърнем мрачната баня в чисто и уютно място за релакс.

 • Формулата гласи: нека мястото за освежаване и разпускане бъде светло и сияйно. Доверете се на ярко жълтото за стените и за още по-пищен ефект го редувайте с бяло. Раираната ви ведра баня, оборудвана със светли съоръжения и мебели, ще подчертава насладата от чудотворния досег до водата. Всеки ден.
 • Добро хрумване е поставянето на влаголюбиво зелено растение в близост до жълтата стена. Екзотично и все по-близо до природата, събрала в себе си слънце, вода и зеленина: това е всичко, от което имаме нужда в тази зона за релакс у дома.

Ако идеите са ви вдъхновили и са предизвикали енергията за нови и свежи ремонти, заявете проект за ремонтна дейност. Безплатно е и онези, които са го пробвали, остават доволни. Потърсете съвет и от регистрираните в MaistorPlus специалисти по ремонт на баня или кухня – те могат да бъдат от помощ на всички, които мечтаят за повече слънце у дома.

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник