Ще преобладават слънчеви, ярки или топли цветове у дома

Публикувано на 01/06/2019 от Диана Маркова | Последна редакция на 05/06/2019 | Видяно 3 445 пъти

Жизнерадостно, топло, искрящо жълто. Това е цветът на слънцето, на лимона и на жълтурчето. Лятото е ярко жълто, есента също има своите жълти багри. Жълт е детският балон, жълта е тротинетката на съседското хлапе, жълта е… стената в кухнята. И не само. Жълтото е свежестта в дневната, гостната и спалнята. Жълт е килерът, терасата също. Жълтото е смело решение за енергични хора - то е знак за внимание – към детето на зебрата и към детайлите у дома. Следват няколко идеи в този слънчев цвят за дома, неговите капризи и любими форми на съществуване. Запознайте се с цвета на летния сезон, който никога не излиза от мода, и поканете лятото у дома.

А ако се затруднявате с изпълнението им, поискайте помощ от специалистите по интериорен дизайн, регистрирани на платформата на MaistorPlus. Те са винаги готови да ви помогнат със сбъдването на перфектния дом, дори когато той е решен в жълто.


Летен изгрев в кътчето за закуска

Идея за мястото, на което похапваме всеки ден, е боядисването на стените и мебелите в жълто – от студеното цитрусово жълто до немного наситената охра:

  • Жълти стени, дървени столове в същата цветова гама и синьо-бяла покривка, върху която ни чака лека закуска: това е щастие.
  • Свежестта на лимона и очарованието на нарциса могат да бъдат вплетени в декора наоколо – просто добавете възглавнички от чували за фураж и малка ваза с жълта декорация на масата.
  • Рустик стилът включва и домашен сладкиш, но за него е по-добре да се допитаме до мама или баба.
  • Освен всичко това, трябва да помним, че лятото не е същото без слънчогледи и лимонада. Освежете сезона на слънчев фон и стоплете сърцата на своите гости, останали за закуска.

Виж също и: Идеи за слънчева жълта кухня


Разчупете жълтото – за лавандулови сънища

Неслучайно лавандуловият цвят намира толкова широко приложение в козметиката и фармацевтиката. Лавандулата има успокояващ ефект, а нейният цвят, от своя страна, действа в дълбочина на емоциите на хората, които я съзерцават. Ето защо препоръчваме в спалнята да сложите – освен свежото и ярко жълто – също и лилаво.

  • Неочаквано добра комбинация – това е първото впечатление, което на пръв поглед несъвместимите жълто и лилаво оставя. Обаче стоейки на противоположни позиции в цветовата схема, тези два цвята образуват пълнота в двойката си и действат унищожително на лошото настроение.
  • Приложете цветната двойка върху тапети, килими, шкафове, спално бельо и завеси, като използвате приглушени тонове. Ако държите на силните, експанзивни цветове, добавете и щипка земен мотив – например в дървесната гама на пода. Балансът означава комфорт.


Три за щастие – слънце, море и корали

Жълтата стена, в която вложихте толкова надежди, изглежда някак бледа? Не се тревожете – този цвят понася с лекота партньорства с други багри. Жълтото у дома иска единствено:

  • Ярко жълт мотив измежду мебелите и предметите. Това може да бъде стол, картина, настолна лампа или нещо друго. Важното е да сияе с цялата си огнена пълнота.
  • Нежно коралово рамо от страна на заобикалящите обекти, като например таблата на леглото или спалното бельо. Понякога дори стената в съседство може да приеме коралов цвят и повярвайте, жълтото дори би изпъкнало.
  • Бебешко сини елементи на интериора. Шкафове, черджета или комоди – синевата у дома внася усещане за мек простор и лекота като при полет. А в компанията на жълтите тонове е най-близка до природната си, по детски чиста същност – тази на вечното небе над нас.


Намек за лукс – жълта коприна за разкошно лято в дневната

Понякога обилните количества, претрупаните детайли и твърде силната наситеност водят до голям и нежелан кич. Ето защо една идея за изискана дневна, в която с малко усилия и неголеми средства можем да постигнем изящество и лукс, е да сложим само малък жълт детайл.

  • Заложете на няколко декоративни възглавници от жълта коприна. В случай че диванът и креслата са бели, меките слънчеви елементи ще стоплят хладния интериор и ще тушират усещането за стерилност. Освен това щипка бяло към жълтото разведрява и облекчава погледа.
  • Бихте могли да сложите и картина с ярко жълт абстрактен мотив върху светлите стени, а допълнителните лампи от ахат ще превърнат пространството в привлекателна стая, в която обитателите ще се радват на усещане за висока класа.


Очаква се предимно слънчево време - със зелени включвания и пръски… от душа

Когато разполагаме с баня, която плаче за ремонт и освен това е твърде тясна за нас, пред нас всъщност се открива една нова и чудесна възможност. Именно сега е моментът да превърнем мрачната баня в чисто и уютно място за релакс.

  • Формулата гласи: нека мястото за освежаване и разпускане бъде светло и сияйно. Доверете се на ярко жълтото за стените и за още по-пищен ефект го редувайте с бяло. Раираната ви ведра баня, оборудвана със светли съоръжения и мебели, ще подчертава насладата от чудотворния досег до водата. Всеки ден.
  • Добро хрумване е поставянето на влаголюбиво зелено растение в близост до жълтата стена. Екзотично и все по-близо до природата, събрала в себе си слънце, вода и зеленина: това е всичко, от което имаме нужда в тази зона за релакс у дома.

Ако идеите са ви вдъхновили и са предизвикали енергията за нови и свежи ремонти, заявете проект за ремонтна дейност. Безплатно е и онези, които са го пробвали, остават доволни. Потърсете съвет и от регистрираните в MaistorPlus специалисти по ремонт на баня или кухня – те могат да бъдат от помощ на всички, които мечтаят за повече слънце у дома.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта