Идеи за слънчева жълта кухня

Публикувано на 29/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 30/08/2017 | Видяно 10 165 пъти

Жълтото е един от най-веселите цветове. Затова и вплитането му в интериора на дома ви, веднага би заредило жилището с позитивна енергия и добро настроение. Може би смятате, че е твърде смел избор, но недейте да го премисляте толкова. Представете си кухня, осветена от слънчевите лъчи през цялата година. Колко приятно би било, ако можете да имате подобно усещане и на вечеря! Ако кухнята ви е жълта, това ви е гарантирано. Без значение дали стилът ви е по-елегантен, модернистичен или консервативен, този цвят би могъл да отговори на критериите ви. Въпросът е с какво ще го съчетаете. А ако желаете да го направи професионалист, то интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, са насреща.


Перфектното съчетание - жълто с бяло

Идеите ви са смели, но не обичате да рискувате? От сърце желаете кухнята ви да загрее в жълто, но се притеснявате, че може и да ви ослепи с яркостта си. А все пак нямате желание да ви заболява главата, като постоите малко повече време в жълтата си стая. Решението е да поставите жълт акцент, но останалата част от кухнята да бъде изчистена. Съчетанието с белия цвят е перфектно. Той отразява светлината и уравновесява яркостта. Жълти столове, стена, полилей, вази и купи - изборът е ваш. Към тези два цвята можете да прибавите и дърво за повече мекота и уют.


Слънчевият цвят може да бъде приглушен със сиво

Ако се спирате на по-стилни и премерени решения, сивото няма да ви подведе. То отговаря и на двата критерия. А когато е съчетано с жълто, се спасявате от опасността в крайна сметка да се окаже твърде скучно. Синхронът между тези два толкова различни цвята е безспорен. Единият бива притъпен, а другият - осветен. Така усещането във вашата кухня би било едновременно весело, но и такова, че да се чувствате здраво стъпили на земята. Пропорцията между жълтото и сивото зависи напълно от вас и вашите критерии за естетика и хармония. Но ви гарантираме, че едни слънчогледи никога не биха могли да бъдат излишни.


Ако плотът ви е голям, направете го жълт

Ако не можете да изберете кои точно елементи от кухнята си да направите жълти, то плотът е добър вариант. Но само ако е достатъчно дълъг. Или ако разполагате поне с два по-къси. По този начин жълтото ще се пренесе по протежението на кухнята ви, ще се разпростре в различни нейни части и ще я зареди цялостно със слънчева енергия. Останалите цветове е препоръчително отново да бъдат черно, бяло, сиво или дърво. Ако добавите и няколко малки декоративни елемента, като осветителни тела, купи, вази, цветя, слънчевата картина ще бъде напълно завършена.


Внесете слънцето в кухнята си, без да изнасяте нищо

И да си дойдем на думата. Колкото и прекрасна да е идеята да превърнете кухнята си в жълт слънчев рай, вероятно мотивацията ви не е достатъчна, че да направите основен ремонт, да изхвърлите старите мебели, да преустроите всичко. А и не трябва. Най-лесният и икономичен вариант е да си купите залепящо се жълто фолио. С негова помощ шкафовете ви бързо ще придобият напълно нов вид.

Също така евтин вариант е да си купите жълти вази, купи и т.н. А най-сложният начин да преобразите кухнята, без да се налага смяна на мебелировката, е да боядисате една от стените в жълто. Ако нито едно от трите не ви устройва или не сте убедени, че ще се справите, интериорни дизайнери винаги биха могли да ви помогнат. Ще се отзоват веднага щом заявите проекта си, ще можете да сравните предложенията, да разгледате оставените за тях оценки от предишните им клиенти и да направите информиран избор.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта