Внесете капка нежност у дома с помощта на елементи в преливащи нюанси

Публикувано на 13/10/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/10/2016 | Видяно 22 441 пъти

Преобразяването на дома през есента често е съпроводено с трудности в избора на цветове за стените, обзавеждането или декорациите. За да ви спестим времето, прекарано в лутане между два нюанса за дневната или спалнята, днес ви представяме една уникална тенденция, която все по-смело се настанява в съвременния интериор. На какъв тип преливащи елементи бихте заложили вие? Споделете с нас своите интерпретации на тези страхотни предложения, а за качествения ремонт на своето жилище се доверете на доказани професионалисти!


Фино преминаване между нюансите по стените

Тази уникална тенденция излезе от козметичните салони и завладя редица съвременни жилища през последните месеци. Стените, боядисани в преливащи нюанси, създават усещане за спокойствие и хармония, като позволяват на собствениците да въплътят творческия си нюх в интериора на дома. Така от една страна откриваме страхотен начин да приобщим ярките мебели в дневната към нейния цялостен облик. От друга пък внасяме капка цвят в иначе компактното помещение, като трапезарията например, без да го правим още по-тъмно и схлупено.

Виж още: Винтидж тенденции при обзавеждането на дневната


Приложете този подход и в компактната баня

Смело, но изключително интересно решение е създаването на илюзия за преливащи нюанси в банята. Тази идея е особено подходяща за тъмни помещения, в които липсва прозорец или достатъчно пространство за интегрирането на наситени цветове и масивно обзавеждане. Ефектна алтернатива на преливащите декоративни елементи в банята се явява именно подреждането на плочките така, че да се оформи представа за плавно преминаване от синьо към бяло, което мигновено създава впечатлението за просторно и добре поддържано помещение.


Превърнете стълбището в стилен акцент у дома

А ето и една изключително оригинална идея за късметлиите сред вас, които живеят в къща на два или повече етажа. Боядисайте стълбището в леки преливащи нюанси, така че да създадете илюзията за повече простор в антрето, като едновременно с това освежите и неговия облик. За целта запазете най-тъмните и наситени тонове за най-ниските стъпала, като постепенно изсветлявате боята с всяка следваща стъпка нагоре. По този начин се създава усещането за повече височина, а и по-тъмните участъци от стълбището привличат вниманието още от входната врата.


Освежете обзавеждането в дневната или детската стая

Тази хрумка можете да реализирате изцяло сами, при това още този уикенд! Превърнете скучния дървен скрин в ярък акцент от обзавеждането на детската стая, като му придадете интригуващи нови нюанси! За целта подберете няколко вида боя в сходни тонове на един и същи цвят и боядисайте лицевите части на чекмеджетата. Специалистите съветват да започнете с най-тъмния цвят по посока от долу нагоре, така че най-високото чекмедже да бъде бяло или светло кремаво. По този начин скринът изглежда по-висок, а цялостната обстановка в стаята – по-балансирана.

Виж още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Вдъхнете нов живот на старите градински мебели

Приложете тази страхотна тенденция и в градината, като придадете на обзавеждането й нови смели багри. За целта можете да избере два или три близки нюанса на един и същи цвят, така че да се получи по-плавно преливане между тях, а защо да не заложите на ярки контрастни тонове, които ще се превърнат в ефектен акцент. Боядисайте всяка мебел на няколко етапа, като облепите с тиксо тези участъци от нея, за които сте избрали по-светлите бои. След като нанесете тъмните нюанси, премахнете тиксото и продължете със светлите до получаване на желания ефект. Така преливането ще стане по-прецизно и равномерно, така че новото градинско обзавеждане да грабва симпатиите на вашите гости още от прага на дома.


Осветителни тела със специална роля у дома

Фантастично решение, което ще вдъхне живот на дневната или спалнята, е създаването на абажур в преливащи цветове. За целта използвайте текстилен бял абажур и му придайте нови смели нюанси с помощта на четка и комплект бои за този тип тъкани. По същия начин, освен преливащи цветове, можете да създадете и контрастни ефектни детайли, които да превърнат детската стая в истинска приказна страна!


Изберете декорации, които да изпъкват в семплото помещение

Промените в интериора на дома често изискват да изберем 1-2 доминиращи цвята за всяко помещение, спрямо които да изберем и интересни декоративни детайли. Хитра идея, с която да създадете визуален баланс в малката дневна или спалня, е изборът на завеси, покривало за леглото или декоративни възглавнички в меки преливащи нюанси. Така от една страна тези елементи ще се превърнат в стилен акцент от интериора, а от друга – ще съчетаете доминиращите цветове в стаята по един наистина забележителен начин!

Виж още: Завладяващи форми, съчетали особеностите на скандинавския дизайн с иновативните решения


Преоткрийте творческия си дух с тази интригуваща идея

Открийте нов начин за използването на старите стъклени бутилки и буркани, като ги превърнете в страхотни преливащи вази. Как? Нанесете бяла спрей боя, за да покриете изцяло съда, след което постепенно изградете преливащ ефект с по-наситен цвят. За по-фино преливане на нюансите можете да използвате кухненска гъба или мека памучна кърпа, която постепенно да издърпвате по посока от тъмните към светлите тонове.

Споделете с нас впечатленията си от тази оригинална тенденция за дома, а нейното качествено прилагане в своето жилище поверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus! Разгледайте техните профили и оферти, като пуснете безплатна заявка още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта