Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна

Публикувано на 21/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 21/09/2016 | Видяно 46 364 пъти

Освен че разширява оптически помещението, синият цвят предразполага и към отмора и релакс. Ето защо той е особено подходящ за дневната, а съчетаването му с бяло и елементи от дърво допринасят за красивата и успокояваща обстановка у дома. Заложете на светли нюанси и интригуващи мебели за създаването на по-артистичен облик на дневната, а ако сте любители на минималистичния дизайн - интегрирайте тъмни наситени тонове, разчупени от елегантни декорации.


Съчетайте смело синьо и зелено за по-хармонична дневна

Тази дневна е същинско въплъщение на домашния уют, съчетало интригуващ дизайн и естествена природна красота! В основата й стоят класическите светли нюанси, превзели пода и стените, докато мебелите грабват вниманието с яркото присъствие на синия цвят. Макар и нетрадиционна, комбинацията между синьо и зелено се оказва наистина успешно решение, което създава усещане за хармония и комфорт в интериора.


Сивите тонове вече не са приложими само в семплия дом

Различните нюанси на сивото придават оригиналност и артистичност на интериора, затова все по-често ги срещаме в облика на съвременните жилища. Озарете тъмните кътчета у дома със светли и ненатрапчиви тонове, като подберете подходящо осветление и няколко декоративни елемента за наистина уникален вид на помещението. Ако искате да разчупите допълнително скучната сива обстановка, заложете на нежни детайли в лилаво, червено или синьо.


Лилавото и сивото се срещат в модерната дневна

Тази нетрадиционна идея със сигурност ще вдъхне нов живот на дневната, но тя не е приложима в малки помещения с недостиг на естествена светлина. Комбинацията от сиво и наситено лилаво по стените е страхотен начин да придадете индивидуалност на интериора, но е добре да го съчетаете с елементи в бяло, които да уравновесят обстановката. В противен случай, вместо оригинална и интересна, дневната ви ще стане тъмна, схлупена и негостоприемна.


Жълто и оранжево по стените за по-слънчево настроение

Жълтият цвят може да създаде впечатление за по-светло и слънчево помещение, но трябва внимателно да изберете допълващите го нюанси и материали. В този смисъл е желателно жълтото да бъде съчетано с друг цвят - например оранжево или зелено, като колкото по-наситени са нюансите по стените, толкова по-изчистено трябва да бъде обзавеждането. А вие бихте ли заложили на подобен сблъсък на цветове в интериора?

Виж още: Удобство и стил при секциите за телевизор


Запазете розовото и червеното за подвижните елементи у дома

Нанесени по стените, розовото и червеното могат да създадат напрежение в помещението, като го направят по-мрачно и неприветливо. Ето защо е добре да ги съчетаете в обзавеждането на дневната под формата на интересни мебели и декоративни елементи. Така, ако решите на пролет да преобразявате изцяло интериора, можете просто да направите по-мащабно разместване или да вмъкнете само няколко интригуващи детайла.

Виж още: Методи за осигуряване на качествен и чист въздух в дома


Неутралните нюанси придават елегантност на интериора

Непретенциозните бежови нюанси могат да ви се сторят скучни на пръв поглед, но съчетани по правилен начин, създават наистина неповторима атмосфера в дневната. За гарантирано успешно преобразяване на това важно помещение у дома, заложете на бели стени и семпли кремави мебели, разчупени визуално от интригуващи тъмни детайли. Елементите от дърво присъстват осезаемо тук, но не в стилен сблъсък с ярки цветове, а като елегантно допълнение към уютната обстановка.

Виж още: Практичен наръчник при покупката на разтегателен диван


Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна

С идването на новия сезон често ни хрумват идеи за преобразяване на интериора на някои от любимите ни стаи! За да ви помогнем в тази задача, днес ще ви покажем най-модерните и интригуващи цветови комбинации за това помещение, които ще направят интериора на дома наистина впечатляващ. Кое е вашето любимо съчетание на нюанси за дневна? Споделете с нас своите идеи, а ремонта на новото жилище поверете на най-добрите специалисти в областта, които ще откриете само в MaistorPlus!


Палитра от свежи цветове създава неподражаем стил у дома

Правилното комбиниране на ярките нюанси е от ключово значение за успеха на вашия интериорен проект! Специалистите препоръчват да изберете светъл доминиращ цвят за стените и пода, който да допълните с мебели и детайли в зелено, лилаво или оранжево. За финал добавете няколко стъклени елемента или декорации с огледален ефект, които да уравновесят визуално обстановката. Още професионални съвети и доказано успешни решения можете да получите от опитни специалисти, като направите заявка при нас напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта