Ярки акценти и несравнима практичност в 28 кв.м.

Публикувано на 04/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 27/12/2016 | Видяно 57 399 пъти

Замисляли ли сте се как ще изглежда домът ви, ако съчетаете класическите неутрални нюанси с артистичното излъчване на неоновите цветове? Тази мечта е превърната в една красива реалност, която обхваща едва 28 кв.м. Вижте как закачливите тонове на лилавото и зеленото срещат функционалните интериорни решения, за да преобърнат изцяло представите ни за модерен дом. Ако пък искате да въплътите някоя от тези идеи в облика на своето жилище, потърсете експертен съвет от опитни специалисти!


Щипка цвят в забързаното ни ежедневие

Апартаментът е дело на дизайнерката Алена Фокина и предоставя удобно пространство за живеене за млада дама с натоварено ежедневие. Идеята е жилището да съчетае оригинален облик и ненадминат комфорт, който да отговаря на нуждата от спокойствие в забързаната градска среда. Очевидно целта е изпълнена майсторски – този впечатляващ малък дом грабва симпатиите ни с умелото разпределение на наличното пространство и включването на артистични цветни детайли.

Виж още: Модерен апартамент в Полша с удивителен дизайн в 89 кв.м.


Още в коридора ни посрещат ярки цветове и интересни решения

Рядко обръщаме внимание на антрето в дадено жилище, но ето че тук няма начин да го подминем. То грабва мигновено вниманието с два основни акцента – огледалното покритие на стената и яркия панел, който го отделя от останалата част от дома. Този своеобразен сблъсък на стилове, в комбинация с фигурите на пода и неутралните елементи, придава завършеност на дизайна и подпомага усещането за индивидуализъм.


Кухнята впечатлява с уникален лилав остров

Основната цветова гама в кухнята, както и в цялото жилище, е подчинена на неутралните бежови и сиви нюанси. Те създават впечатление за повече пространство и домашен уют. Ярките цветни акценти от своя страна придават индивидуалност на апартамента, като те са представени най-вече от наситените тонове на лилавото и зеленото. Доказателство за това откриваме още в кухнята, където във фокуса на вниманието попада именно лилавият кухненски остров, който се отличава със завидна функционалност и минималистичен дизайн.


Дневната е подчинена на идеята за отмора след дългия работен ден

Както в много други модерни жилища, така и тук, кухнята, дневната и дори зоната за работа са обединени в едно общо помещение. Това обаче не е поредната тенденция, която ще забравим след няколко месеца, а е успешен начин за усвояване на компактно и трудно за обзавеждане пространство. Ето защо не е изненадващо, че в този дом дневната е представена от мек и удобен диван, разположен непосредствено до прозореца. Изключително оригинално решение е поставянето на малки холни масички с огледална повърхност, които придават елегантност на тази иначе семпла част от дома.

Виж още: Голямата кухня в малкия 46 квадратен апартамент


Да отделим малко време и за работните задължения

Често не смеем дори да си помислим за обособяването на работна зона у дома, защото сме притиснати от компактните размери на своето жилище. Този проблем обаче е преодолян със замах в кокетния апартамент, който ви представяме днес. Тук домашният офис представлява своеобразно продължение на дневната, като обхваща неудобната ниша, която се оформя непосредствено преди входа към спалнята. И това ако не е страхотен начин за оползотворяване на ъгъла в дневната!


Спалнята е малка, но изключително удобна

Спалнята е скрита зад практичен модул, който я отделя от общото помещение. Според очакваното тя е малка, но уютно обзаведена, като приятно впечатление в нея прави ярката стена в лимонови нюанси. Дизайнът на леглото силно наподобява този на дивана в дневната и по този начин се създава визуален баланс и хармония в цялото жилище. Макар в спалнята да липсват масивни елементи и декорации, тя определено е едно от най-практичните решения за малки жилища, на които сме се натъквали напоследък!

Виж още: Дизайнерски дом в Лондон очарова с колорит и оптимистично излъчване


Банята има собствен артистичен почерк

Банята е покрита с плочки в бяло и черно, чиято семпла натура е разчупена визуално от яркото присъствие на неоновите елементи и фигурите на пода. Душът тук е обособен в отделно кътче, до което стигаме посредством интересна стъклена врата. Останалата част от банята допълва доминиращата визия в целия дом – обзавеждането й впечатлява с изчистени линии и необикновени артистични детайли.

След като видяхте как едно компактно помещение може да се превърне в модерен и уютен дом, време e да приложите наученото и в своето жилище! За целта направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте офертите на най-добрите специалисти в областта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта