Модерен апартамент в Полша с удивителен дизайн в 89 кв.м.

Публикувано на 31/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 5 607 пъти

Съвременният дом е въплъщение на уюта и спокойствието, като често се отличава и със забележителна функционалност. Разгледайте този невероятен апартамент, който ще ви впечатли с гостоприемен интериор и новости в дизайна, които са напълно приложими и в компактни пространства! Професионални съвети за интегрирането на подобни идеи във вашето жилище потърсете от квалифицирани специалисти!


Модерно и функционално решение - обединяване на помещенията в едно

Този невероятен проект е дело на архитектите от DragonArt и се намира на последния етаж на жилищна сграда в град Гдиня, Полша. Апартаментът обхваща 89 кв.м. и се отличава със съвременен дизайн и завидна функционалност. За да придобие своето модерно излъчване, той е претърпял пълна реконструкция, която води до промяна и в разпределението на стаите и усвояването на пространството. В резултат на това преобразяване днес кухнята, трапезарията и дневната са поместени в рамките на едно общо помещение, като по този начин се създава усещане за простор в жилището.

Виж още: Модерен бял апартамент с елегантно излъчване в Москва


Дневната грабва вниманието със своето артистично излъчване

Дневната притежава неподражаемо излъчване и грабва мигновено вниманието със своя неподправен уют и практичен дизайн. Тухлената стена придава известна доза артистичност на помещението, а преобладаващите дървени елементи създават усещане за хармония и комфорт. Меката мебел, както и останалата част от обзавеждането, са в нюансите на сивото, бялото и черното, като перфектен стилен завършек към облика на тази стая.


Технологичните решения заемат важно място в дизайна на дневната

Особено впечатление в дневната правят вградените клетки и рафтове от дърво, които създават допълнително място за съхранение на вещи и поставяне на декорации. Освен красивите интериорни решения обаче, в дневната са интегрирани и страхотни технологични решения. Тя разполага с функционална аудио система и прожекционен екран, "скрити" в окачения таван. Ето как през уикендите уютният хол може бързо и лесно да се превъплъти в истински киносалон!

Виж още: Преоткрийте мансардата, като я превърнете в уютна дневна


Бялото се настанява удобно в трапезарията

В този дом трапезарията оползотворява един от ъглите в общото помещение, като се отличава с модерен облик, подчинен на изчистените линии. Заобиколена от големи прозорци, зоната за хранене е светла и гостоприемна, като за това излъчване успешно допринасят елегантната маса, интересните столове и дребните декорации. Трапезарията тук представялва плавен преход между функционалната кухня и уютната дневна, като това проличава изключително ярко в подбора на цветове и материали за нея.


Кухнята се отличава с елегантен и изчистен дизайн

Кухнята притежава впечатляващ дизайн и изключително функционално оборудване. Тя заема изцяло една от стените в общото помещение, като е разделена визуално на две части - половината, която е близо до зоната за хранене е подчинена на бялото, а тази част, която е близо до дневната съответства на нейния дизайн, затова в нея доминира именно дървото. Допълнителна площ за приготвяне на продукти и пространство за съхранение пък осигурява кухненският остров, който разполага и с удобно осветление за по-добра видимост по време на готвене.


Дизайнът на спалнята включва най-интересните елементи от дневната

Спалното помещение създава успокояваща обстановка, като обзавеждането му допълва стилово дизайна на дневната. Както в хола, така и тук, дървото доминира - на пода, в основата на леглото и под формата на детайли по гардероба. Тухлената стена е друга нестандартна идея за спалня, която в случая обаче пасва перфектно на нейния облик. Стената срещу леглото пък показва интересна идея за вграждане на телевизора, която придава по-модерно излъчване на цялото помещение.


Оригиналното антре представлява плавен преход към останалите помещения

Това изумително жилище разполага с удобно антре, в което централно място заема дървеният модул за съхранение на връхни дрехи и обувки. Неговият дизайн е сходен с този на останалата част от обзавеждането, като тук доминират изчистените линии и интригуващите дребни акценти, въплътени в закачалките например.


Стъклена преграда между банята и спалнята - защо не?

А ето и едно съвременно интериорно решение, което дава възможност за обособяване на отделна баня в рамките на спалнята, без тя да изглежда тъмна и схлупена. За целта в този апартамент банята е отделена от спалното помещение посредством стъклена плъзгаща се врата. Недостатъкът на този вариант е пряката видимост между двете помещения, но пък тя лесно може да бъде преодоляна с поставянето на щори, завеси или матирани стъкла.


Практичен офис и удобна стая за гости в едно

Втората спалня в този дом е превърната в страхотен офис, който осигурява необходимото уединение за работа, без да е лишен от достатъчно естествена светлина. На една от стените е изграден функционален модул за съхранение на книги и вещи. Бюрото пък е своеобразно продължение на модула, което решава проблема с вечния недостиг на работна площ. Предвидливо собствениците са поставили и удобен диван, така че офисът лесно и бързо да може да се превърне в комфортна стая за гости.

Виж още: 5 вдъхновяващи примера за икономични и миниатюрни къщи


Невероятна компактна баня с уникално излъчване

Втората баня е по-малка и за нея са избрани топли землисти тонове, които я отличават от дизайна на останалата част от жилището. Въпреки компактните размери на помещението, то е изключително удобно и практично, като интересен акцент в неговото обзавеждане е впечатляващото огледало. Съчетайте подобни функционални решения в интериора на своето жилище, като поверите реновирането му на доказани специалисти! Направете заявка при нас напълно безплатно и се уверете сами, че успешният ремонт е само на един клик разстояние!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта