5 вдъхновяващи примера за икономични и миниатюрни къщи

Публикувано на 22/03/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 5 829 пъти

Тази очарователна къщичка изглежда като излязла от приказка. Собствениците ѝ са я закупили едва за 9000 долара и я използват като втори ваканционен дом. Макар площта ѝ да буди клаустрофобични усещания, тя разполага с всичко необходимо, за да превърне почивните дни в страхотно преживяване сред спокойствието на планината.

Вижте още: Невероятна иновативна къща, построена само от рециклирани материали


5 вдъхновяващи примера за икономични и миниатюрни къщи

Малките къщи стават все по-популярни, тъй като се налага вместването ни в по-ограничено пространство. На някои им се налага да заменят просторните апартаменти и съпътстващите ги грижи, като сметки и ипотеки, и да се съсредоточат върху други аспекти на живота. Миниатюрните къщи, които ще ви покажем днес, разполагат с площ около 40 кв.м., в някои случаи значително и по-малко. Ако и вие имате малко жилище, в което се чудите как да поберете всичко необходимо, обърнете се към интериорни дизайнери, които ще ви помогнат да оползотворите всеки сантиметър.


Модерна визия за традиционната къщичка на дърво

Канадският иновативен дизайнер Том Чъдли е главният архитект, създал тези очарователни сфери, които висят между дърветата. Те са изработени от рециклирани материали и дърво, а всеки желаещ да прекара една нощ в подобен горски "хотел", може да се възползва от удобството им.

Вижте още: Икономични хрумки за енергийно ефективен дом


Яйцевидно произведение на архитектурата

Автор на това на пръв поглед странно архитектурно решение е белгийска дизайнерска фирма. Яйцевидната къща е изключително малка и икономична, а интериорът ѝ включва баня, кухня, легло и доста ниши за съхранение на вещите. Ентусиастите, които искат да се сдобият с къщата яйце, ще разполагат и със собствена веранда.


Чаровна къща се грижи за околната среда

Освен че разполага с всичко необходимо, за да могат двама души да съжителстват нормално, тази малка къщичка се грижи и за природата. Домът на бъдещето е оборудван с различни джаджи, които да преобразуват вредните емисии в електричество.


Живот в контейнер - защо не?

Сигурно не сте си и помисляли, че можете да живеете в контейнер. Американският архитект Грегъри Коен създава малки къщи с помощта на рециклирани материали, сред които най-вече стари контейнери за боклук. За по-малко от 100 долара желаещите могат да се сдобият с удобно спално помещение, което да ги следва, където и да отидат. Голяма част от оригиналните къщички са дарявани на бездомни хора.

Ако и вие разполагате с малко и компактно жилище, което нямате идея как да обзаведете, обърнете се към опитни дизайнери. Направете безплатно запитване и ще получите конкурентни оферти. След като разгледате всички мнения на предишни клиенти, ще можете да направите най-добрия избор за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта