Невероятна иновативна къща, построена само от рециклирани материали

Публикувано на 27/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 4 508 пъти

Много хора се опитват да възвърнат равновесието между земята и природата, което технологичният свят успя да наруши с бързия си напредък. Днес ще ви покажем детайлно една забележителна къща, построена и обзаведена единствено от рециклирани материали. Екологичната вила, създадена с любов към природата, се намира в Мюнхен и се простира на 180 квадратни метра. Ако и вие искате да се сдобиете с подобно природосъобразно местенце за отдих, доверете се на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Иновативен метод на строителство

Фасадата на къщата, както и целият покрив са изработени от рециклирани дървени ламели, които се сближават около една точка на билото. Интересен факт е, че материалите, използвани както за външните стени, така и за цялостния интериор, са сертифицирани и дават гаранция, че идват от специално подбрана гора, която е залесена вторично. По този начин собствениците на "зелената" вила са спокойни, че равновесието в природата не се е нарушило заради тяхната постройка.


Отворен план за максимум слънчева светлина

Всеки един от двата етажа на къщата е с отворен план. Добавени са големи френски прозорци, за да влиза максимално количество слънчева светлина. Големият ъглов диван е единствената мебел, която "изневерява" на традиционните земни тонове, използвани в обзавеждането.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за истински ценители


Минималистичният интериор създава усещане за простор и изчистеност

В трапезарията са съчетани екологичен интериор и функционалност, без да се прави компромис с нито едно от двете. Фокусната точка тук е уютната камина, придружена от кът с красиво подредени дърва.


Осветителни тела от рециклирана пластмаса

Осветителните тела от рециклирани материали започнаха да добиват популярност през последните години. Над стълбището са използвани такива от обработена пластмаса, а в коридора - от стъкло. Разбира се, всички лампи са с опция за контрол на интензивността, за да пестят ток и да не дразнят очите.


Съвършена спалня с изчистен дизайн

Повече от очевидно е, че собственикът на тази удивителна къща е фен на максимата "Съвършенството се крие в малките неща". Спалнята е издържана в обичайната цветова комбинация - бяло и кафяво. Силната връзка с природата се усеща във всички мебели тук, макар да не са много. Вторият етаж, на който е разположена спалнята, продължава традицията с отворения план.

Вижте още: Предимства и недостатъци на кедровия покрив


Баня, буквално залепена за леглото

Единственото нещо, което разделя спалнята от банята, е бяла преграда, функционираща и като табла над леглото, и като част от обзавеждането на мокрото помещение. Дизайнът и тук е обединил всичко най-необходимо по един изискан и еклектичен начин. Природата отново напомня за себе си - шкафчетата под мивката са от естествено дърво.

Хареса ли ви идеята за скромна къща, изградена с любов към природата? В случай че сте се спрели на някоя от природосъобразните идеи и искате да я пренесете във вашата вила, не се колебайте да се свържете с майсторите, регистрирани в MaistorPlus. Направете заявка напълно безплатно, за да проучите различните оферти за вашия проект и да изберете най-подходящия изпълнител.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта