Китайски инвеститори ще строят завод за олио в България

Публикувано на 24/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 7 830 пъти

В последния инвестиционен форум, организиран от БАИ (Българската агенция за инвестиции) в Шанхай, взеха участие над 100 китайски компании, както и представители на 36 български такива. Основните сектори, очертани от министър Лукарски като перспективни и печеливши за двете страни, са секторите на електрониката, машиностроенето, добре развития дял на информационните и комуникационни технологии и селското стопанство. Индустриалните зони и високотехнологичните паркове в страната също представляват привлекателно поле за реализиране на инвестиции.


Какви са предстоящите планове?

По време на форума е подписан меморандум за сътрудничество между "Индустриални зони" в Бургас и китайската компания "Nantong Sumu Biological Technology". С него се предвижда реализацията на инвестиция в изграждането на завод за производство на слънчогледово олио в Бургас.


Какви са ползите за страната ни?

Предвижда се инвестицията да бъде на стойност 7 млн. долара и с нея да бъдат открити над 120 нови работни места. Срокът за изпълнението на проекта е 2 години. По думите на Борисов, България представлява атрактивна дестинация за инвестиции, поради ниските данъци, стабилно правителство, спрямо много други европейски държави към момента, както и наличието на високо квалифицирана работна ръка.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта