Бъдещият облик на Културния дом в Бургас вече е ясен

Публикувано на 21/10/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/07/2016 | Видяно 7 362 пъти

Архитектурният проект на обновения Културен дом в Бургас е замислен така, че да се получи плавен преход между съществуващата стара част и надстройката, която ще се прави. Двете ще бъдет свързани посредством нова ажурна конструкция, поставена пред фасадата и така ще се постигне единност в цялостната геометрия на сградата. Наред с добрия визуален ефект, с това ще могат да се предоставят за ползване различни по големина и височина зали за спортни и културни мероприятия.


Бъдещият облик на Културния дом в Бургас вече е ясен

Дискусии за Културния дом в Бургас и неговата визия се водят още от 2012 г., когато "Лукойл" дарява на общината сградата на нефтохимика. Две години по-късно се провежда конкурс, при който е излъчен проектът победител, а сега е в ход неговото осъществяване. Очаква се след реновирането на Културен дом НХК, същият да се вписва по-добре в градския пейзаж, наред с ремонтирания пл. "Тройката" и останалите сгради наоколо.


НХК ще предлага разнообразни възможности за изява

Както от самия Културен дом, така и от външни продукции ще могат да се използват залите, предлагащи разнообразни възможности за изява. На разположение ще бъдат музикална зона, част от която ще са звукозаписни студиа и концертни зали, зона за изобразителни и приложни изкуства, зона за спорт и танци, конферентна зала и др.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта