Високоскоростно трасе във Варна в процес на доизграждане

Публикувано на 13/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 000 пъти

Ремонтът обхваща участъка от входа на Варна, който е откъм магистрала Хемус, към бул. Република, продължава по булевардите Януш Хунияди, Трети март, Константин и Фружин, Осми приморски полк. От 13-и октомври, 2015 г. по бул. Януш Хунияди няма да може да се преминава в отсечката между бул. Владислав Варненчик и бул. Сливница, тъй като ще бъде затворен до финализиране на ремонтните дейности. Придвижването ще се осъществява по заобиколни маршрути.


Високоскоростно трасе във Варна в процес на доизграждане

Високоскоростното трасе във Варна е в процес на доизграждане след подписването на договор за него в началото на пролетта. В услуга на реализацията му продължават ремонтните дейности по основни артерии от уличната мрежа в морския град. Търсеният ефект е да се осигури по-бързо придвижване от кв. Владиславово до ж.к. Бриз с помощта на градския транспорт. Предварително са подменени всички видове комуникация, които са били положени под земята, като за целта са вложени средства от общинския бюджет. На този етап е в ход полагането на асфалтови покрития.


Нови коли за градския транспорт, нови спирки

Нови 60 спирки се изграждат по маршрута на високоскоростното трасе. Планирано е тротоарите към тях да бъдат по-ниски, за да може да се улесни качването и слизането в колите от градския транспорт от страна на майки с колички и хора с увреждания. Същевременно са предвидени платформи за новите 70 автобуса и 30 тролейбуса, които ще обслужват човекопотока в тази обновяваща се част от града.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта