Истина или измама? Лампа, функционираща с вода и сол

Публикувано на 13/01/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 2 794 пъти

Няма нищо по-лесно от това да се включи осветлението в една стая. Извършваме механично действието многократно през целия ден. До такава степен сме приели предимствата от електричеството като даденост, че го оценяваме когато случайна авария ни остави без него за няколко часа. В същото време има региони в света, където електрическата крушка все още е по-скоро лукс. Сред тях са и Филипините и именно проблемът с осветеността, засягащ немалко семейства там, вдъхновява трима инженери да създадат уникална лампа, функционираща с вода и сол. Тук ще ви разкажем за това революционно изобретение, а за изрядността на електрическата инсталация във вашия дом винаги можете да разчитате на специалистите, регистрирани в MaistorPlus.

Вижте още: 10 очарователни решения за осветителни тела за дома


Чаша вода и две лъжички сол

Това не е началото на готварска рецепта, а всичко, от което се нуждае тази необикновена лампа, за да работи. Една чаша вода и две чаени лъжички сол са ѝ напълно достатъчни, за да дарява със светлина щастливите си притежатели в продължение на осем часа. Предимствата ѝ, от икономическа гледна точка са повече от очевидни. Същото се отнася и за екологичня аспект, предвид обстоятелството, че на нейно разположение има...


Океан от ресурси

На много места във Филипините се използва керосин като генератор на електрическа енергия. Водно-солената лампа обаче се явява прекрасна енергийна алтернатива, тъй като се оказва, че може да функционира със солена вода от океана. Последното я прави истински изгодна за множество местни домакинства, чието местожителство е на практика в непосредствена близост до необятния воден басейн.

Вижте още: Икономични хрумки за енергийно ефективен дом


Отличен социален ход

Наред с безспорните икономически и екологични предимства, идеята да се създаде светлинно тяло, работещо с вода и сол, е отличен социален ход. Тази лампа позволява на много по-голям брой хора, принудени иначе да живеят в полумрак, да си осигурят нормален, добре осветен живот. При това, без да отделят непосилни за тях средства за целта.


Още неподозирани функционалности

Лампата, за която ви разказваме, е достатъчно впечатляваща, дори и да не споделим нищо повече от начина, по който предоставя осветление. Всъщност тя крие в себе си още неподозирани и ефективни функционалности. Може да се използва за зареждане на мобилен телефон, освен това успешно влиза в ролята на генератор на електричество. Изобщо не е случайно, че уникалните предимства, които предлага, ѝ носят...


Международно признание

Седем международни награди получават авторите на това енергийно ефективно изобретение. Сега вниманието им е съсредоточено върху масовото производство и дистрибуция на техния продукт. А ако вие също искате да отдадете нужното за качественото осветление в дома си, доверете се на професионалистите, регистрирани в нашия сайт. Заявете безплатно проект, сравнете оферти и отзиви от предишни клиенти, преценете на кого искате да възложите работа и след изпълнението ѝ, споделете своята оценка.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта