Етнографски комплекс ще бъде издигнат край Варна

Публикувано на 12/10/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 2 609 пъти

Етнографският комплекс ще бъде разположен върху 1 348 кв.м., от които застроени ще бъдат 794 кв.м. Гостите на комплекса ще могат да видят отблизо занаятите в шест работилници, да разгледат етнографския музей, а след като са се разходили по кълдъръмената алея и са взели спомен от сувенирното магазинче, да разпуснат в механата. Предвидени са също подземен тунел, кула и етнотека.


Етнографски комплекс ще бъде издигнат край Варна

Популярната във Велико Търново занаятчийска улица ще има своя версия близо до морския град Варна. Строящият се в местността Галата етнографски комплекс ще бъде приютен от красива дъбова гора. В него ще бъдат включени 16 подобекта. Архитектурата е подбрана по начин, който да връща туристите назад към времето на Възраждането. Точната дата, в която ще бъде приключен и официално открит туристическият обект, все още не е уточнена.


Къде ще се паркира?

Към етнографския комплекс, в който ще се влиза от асфалтовия път от с. Кривини, в посока Долни чифлик, ще бъде изграден и паркинг за 14 леки коли и автобус. За допълнително удобство на туристите ще работи рецепция със санитарни възли, като е помислено и за хората, нуждаещи се от по-специални грижи. Часовникова кула с камбанария ще отбелязва времето от малък мегдан.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта