Първото електрическо такси в София вече е факт

Публикувано на 16/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 25/07/2016 | Видяно 3 498 пъти

Електрическите автомобили са невероятна иновация за човечеството, с която бавно се движим по стъпките на опазването на околната среда и намаляване на вредните емисии и замърсявания в природата. След като такситата се окават едни от най-големите замърсители в града, необходимостта от вземане на спешни мерки се засилва с всяка секунда. Ето че първите електрически таксиметрови автомобили вече са факт, дори и у нас.


Възникването на първите електрически таксита

За първи път тези автомобили потеглят в Лондон, Щатите и Амстердам, като конкретно за Европа, основите са поставени от компанията"Taxi Electric". Те са изцяло специализирани в тази услуга и вече разполагат с десетки автомобили, които обслужват клиентите из цял Амстердам. Собствениците заявяват "Да допринесем за развитието на обществото е далеч по-важна задача за нас, от това да направим огромна печалба".


Реализация на идеята в България

От началото на месец август (2015г.), по улиците на София вече се движи първото електрическо такси - модел на KIA - "Soul EV". Проектът принадлежи на компанията "Yellow Taxi", като с пускането на автомобила в движение, пътниците са имали възможност да се повозят напълно безплатно.

Оказва се, че освен ползите от екологична гледна точка, автомобилът носи и други позитиви. Зареждането и поддръжката са много по-евтини от тези на стандартна кола, предвижва се почти безшумно и паркира безплатно в сините и зелени зони в града.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта