Учени и архитекти визуализираха 3D къща за живот на Марс

Публикувано на 14/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 429 пъти

Според архитектурния план на марсианското жилище, замисълът е то да бъде конструирано с две сфери, вътрешна и външна, между които да има предпазващ воден джоб. Единичен коридор ще отвежда към повърхността на планетата, същевревенно ще бъде и връзка към вътрешността на къщата. Интериорната част ще бъде разделена на две нива, между които да се преминава с помощта на вита стълба. Сферичната форма на постройката е избрана неслучайно - целта е тя да бъде устойчива на ниската атмосферна плътност, характерна за Марс.


Учени и архитекти визуализираха 3D къща за живот на Марс

Как би могла да изглежда къща, подходяща за живот на Марс, в случай че някой реши да се пресели на тази планета? На този въпрос са се опитали да си отговорят от френската компания за 3D печат - "Fabulous". За целта събират екип от архитекти и учени, които да помислят върху идеята и да я визуализират. Резултатът е дом с формата на голям сапунен мехур.


Материал за строежа може да предложи самият Марс

Повърхността на Марс е богата на железен оксид, за което свидетелстват проби от скали и прах, донесени от сонди на НАСА. Частиците желязо могат да бъдат слети заедно посредством използването на лазер и така, пласт по пласт да се изгради куполообразната къща.


Екипът е открил най-доброто местоположение за къщата

Кратерът "Гейл", намиращ се на Червената планета, е най-подходящото място, където да бъде разположена къщата, смятат от екипа архитекти и учени. Причината за това е по-високата концентрация на железен оксид, както и вероятността да се открие вода в течно агрегатно състояние там.


Тагове:

Любопитно

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта