Хай-тек крушки под контрол през телефона

Публикувано на 12/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 582 пъти

Обикновената крушка за осветление дълго време беше символ за гениална идея. По ирония на съдбата днес, когато повече от всякога се обръща внимание на екологичните решения, тази традиционна крушка вече не изглежда никак умна. Напротив, започват да се появяват нейни иновативни конкуренти, които предлагат по-голяма ефективност, съчетана с удобството да контролираш светлината дистанционно.

Нещо повече, хай-тек крушките, с които ще се запознаете тук, не само светват и загасват от разстояние, но и променят цветовете си. Така интериорът ви винаги може да бъде огрян в различни багри. Ако търсите разнообразие и естетика и във вашия дом, проучете професионалистите, които са в състояние да преобразят жилището ви и да го направят по-модерно и по-атрактивно.


Революция в осветлението

"Електрическата крушка е най-великото изобретение на всички времена, но не се е променяла от повече от 100 години", казва изобретателят на модерните осветителни джаджи Фил Бошуа. За да разработи своите крушки, той е набрал финансиране през интернет, което възлиза на общо 1,3 млн. долара.

С тези пари Бошуа разработва технологията, използваща безжична уеб връзка, промотира продукта си и осигурява неговата дистрибуция. Предприемачът-техничар твърди, че неговите крушки могат да светят без прекъсване около 40 хил. часа и да прожектират светлината в милиони различни цветове.

Вижте още: 10 впечатляващи нововъведения в банята


Подходящи за всяка стая

Крушките съществуват в различни размери и форми и могат да бъдат използвани във всякакви помещения. Дори и да не се възползвате от огромното разнообрази на цветовете и да сте привърженици на традиционната бяла или жълта светлина, пак можете да избирате. Изобретението на Бошуа поддържа общо хиляда нюанса на бялото.


Добре дошли в умния си дом!

Не можем да отречем, че идеята ни харесва. Да превърнем дома си в място, което при завръщането ни да е приветливо осветено, при това, ако пожелаем, в различни цветове. Със системата от умни крушки, наречени LIFX, това е възможно, тъй като те се настройват от разстояние. Достатъчно е наличието на безжична интернет връзка.

Вижте още: Умна ключалка за врата, контролирана през смартфон


Интуитивно управление

Една от най-хубавите страни на това решение за дома е, че мобилното приложение за дистанционно управление е лесно за използване. Не е необходимо избирането на сложни съчетания от команди. С едно плъзгане на пръста по повърхността на екрана се фиксира конкретен цвят, с друго се избира местоположението или група от местоположения - ако искате да светнете лампите в няколко стаи едновременно.


Колко струва да бъдеш модерен?

Е, има и неприятен момент. Цената на една крушка е почти 100 долара, което прави оборудването на целия ви дом с новите осветителни устройства малко солено. Но пък ако те са толкова енергийно-ефективни, колкото се твърди от създателя им, инвестицията може и да си заслужава.

Ако имате и друг тип идеи за разведряване и реновиране на обстановката у дома, опишете ги онлайн при нас и те ще достигнат безплатно до подбрани интериорни дизайнери. След като проучат вашия проект, те ще ви изпратят оферти за изпълнението му. В MaistorPlus са регистрирани най-търсените представители на тази професия. В техния профил при нас ще откриете и оценката за тяхната работа от предишните им клиенти. Така бързо и лесно ще се ориентирате кой експерт събира най-много положителни отзиви и в какво точно се състоят неговите предимства пред останалите.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
Ремонт на Покриви
Покривни услуги, София
4 извършени проекта
Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
5 извършени проекта
Petar
Отопление и климатизация, София
3 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта