10 впечатляващи нововъведения в банята

Публикувано на 13/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 15/07/2016 | Видяно 5 672 пъти

Банята все повече се радва на специално внимание от дизайнери и специалисти по енергийна ефективност. Обръща се внимание както обзавеждането и отделните аксесоари да допринасят за по-красивата ѝ визия, така и водата да се използва пестеливо и природосъобразно. В следващите редове ще се запознаете с 10 впечатляващи нововъведения в банята, които я насищат с модерност, стил и практичност. За да се възползвате от тях, е нужно само да направите безплатна заявка за ремонт на баня и да изберете най-оптималната оферта за вас.


Акцент върху естествените материали

Приема се за нещо обичайно, в последните години, да се видят облицовки от естествени материали в дневната, кухнята. Същите все по-убедително намират място и в банята. Традиционните плочки и теракот се заменят от дърво, камък, мидени черупки и ни отвеждат все по-близо до усещането, че природата е влязла в дома ни.

Вижте още: 13 оригинални джаджи за баня, които трябва да притежавате


Мивка от… дърво?

Близостта с природата не се изчерпва само със стените и пода. Мивката, която сме свикнали да виждаме изработена от порцелан, вече може да се види в изпълнение от естествен камък или, още по-смело, от дърво или бамбук. Предпочитани материали за покритие са орех, махагон.


По-добре организирани шкафчета в банята

Едно от нещата, които са в състояние, макар и леко, да помрачат безоблачното семейно съжителстване, е безуспешните опити за споразумяване кой къде ще си държи козметиката. Ежедневно се завземат територии след преки двубои между одеколон и фон дьо тен. Край на това слагат по-добре организираните шкафчета в банята. Прегради и рафтове, които да поддържат всичко подредено по перфектен начин и да се осуети възможността за създаване на безпорядък.


Обковът като украшение

За какво служат дръжките на шкафчетата? За да е лесно отварянето на вратичките? Верен отговор, но непълен. Днес обковът все по-често е не само практично продължение на мебелировката в банята, но и нейно украшение. Различни цветове и текстури се заиграват така, че да се получат своеобразни бижута.


Смесителите улесняват живота

Смесителите тръгнаха от кухните, но са сравнително стари познайници и в банята. Новото е, че стават все по-удобни за ползване, модерни, ефективни. Значително улесняват нагласяването на желаната температура на водата и същевременно предпазват от преразход. Интелигентно решение за всеки, който държи на практичността и пестеливостта.

Вижте още: Мивки с модерен и креативен дизайн


С грижа за природата

Само си представете колко много неща може да направи за вас една интелигентна вана. Релаксираща музика по ваш вкус, подходящо осветление, водата, точно както ви харесва, на няколко докосвания разстояние, да смесва любимите ви аромати в предварително зададени количества.


Метална облицовка за мивката

Металната облицовка успешно се пренася и върху мивката. Придава нов, интересен стил на интериора в банята, доза изисканост, дързост. 


Златото и бронзът влизат в банята

Не за първи път тези благородни метали намират място в дизайна на банята. Подчертано предпочитание към тях има в източните страни, докато западните се спират предимно на хром и полиран никел.


По-голямо разнообразие в избора на душ

Майсторите на душове се стараят да покриват разнообразните изисквания на клиентите за различни пръскачки и контрол на водата. За вас остава само да си изберете.

Искате някои или всички тези нововъведения да попаднат и във вашата баня? Направете безплатна заявка за ремонт на баня в MaistorPlus и осъществете желанията си с лекота. Разгледайте офертите, изберете изпълнител с висока репутация, оставете и своя отзив след финализиране на проекта.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта