Удивителна архитектура: Завърши строителството на невероятния хотел-кран

Публикувано на 08/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 25/07/2016 | Видяно 2 615 пъти

Там, където стандартното човешко въображение се изчерпва, започва да функционира това на архитектите, създали този невероятен проект - "Faralda Crane Hotel" - на крайбрежието в Амстердам. Едва ли има достатъчно описателни и красноречиви думи, с които би могъл да бъде предаден внушителният хотел-кран, затова ви предлагаме да ви "разходим" виртуално по пътя на неговото създаване.


Възникването

През 1951г. е конструиран кран, който в последствие бива изоставен и години наред не функционира и не се използва по никакъв начин. Това го прави една от най-старите постройки по рода си в целия свят.

През 2011г. група инженери и архитекти се заемат със създаването на един невероятен проект за построяване на хотел в структурата на самия кран. 4 години по-късно и 3 150 000 евро, вложени в работа, проектът е напълно завършен.

През 2015г. за първи път отваря врати "Faralda Crane Hotel", който изумява архитекти и туристи от цял свят.


Удивителни възможности

Конструкцията се издига на около 90 метра от земята, като 50 от тях се използват за стаи за гости, а последните 40 метра височина служат за скокове с бънджи. С тези размери, хотелът позволява на гостите си да изпитат едно невероятно преживяване, а по-смелите от тях, имат фантастичната възможност да се насладят на приключения, изпълнени с адреналин и емоции.


Цената на това удоволствие

Цените за една нощувка на това пленително място започват от 400 евро. Скоковете с бънджи, които са достъпни за всеки, не само за гости на хотела, струват 85 евро, което включва инструкции и сертификат... Бихте ли се осмелили?


Тагове:

По света

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта