Умен дом с неограничени възможности обещава Samsung до 2020 г.

Публикувано на 05/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 4 347 пъти

Алармата на вашия смартфон ви събужда за поредния работен ден. Това, което прави сутринта необикновена, е че завесите сами са се отдръпнали, за да направят място на слънчевата светлина, тостерът ви приготвя препечени филийки за закуска, докато в съседство кафемашината е на път да ви поднесе кафето, точно както го обичате. По този начин от Samsung виждат началото на един обикновен ден в представяния от тях умен дом. В него всеки уред от бита се досеща сам кога какво трябва да направи за вас.


Умен дом с неограничени възможности обещава Samsung до 2020 г.

Умен дом, който отменя собствениците в редица рутинни действия от бита и ежедневието им, обещава Samsung до 2020 г. Смелата им прогноза се дължи на все по-бурното развитие на новите технологии през последните години и сериозните инвестиции в тях. Разнообразните решения, касаещи контрол за достъп, дистанционно управление на бяла и черна техника, непрекъснато се усъвършенстват и очакванията скоро на пазара да се предлагат жилища с неограничени hi-tech възможности, звучи напълно оправдано.


Какво е IOT?

IOT, съкратено от "Internet of things", беквално преведено означава "Интернет на нещата". Samsung вярват, че е съвсем близо времето, когато всички уреди в дома ще могат да комуникират помежду си и така да създадат една обща, синергично работеща високотехнологична среда. Това би станало възможно заради все по-широкото приложение на интернет, който вече излезе от рамките на преносимите компютри, телефоните, таблетите и се настанява безпроблемно във всеки електронен уред в жилището. На практика се очаква все по-масовите смарт-телевизори да бъдат последвани от такива хладилнници, перални, кафемашини - всички подвластни на явлението IOT.


Револююция в технологиите

"Не просто модна тенденция, а революция на технологиите. До 2020 г. всеки уред в дома ще може да бъде снабден с интернет." - обяви главният изпълнителен директор на Samsung по време на IFA, по време на изложението за електронни уреди, проведено в Берлин преди броени дни. Сред представените там умни устройства се отличават малка главина, контролираща цялото оборудване в дома, хладилник, с който можете да си направите селфи, както и специален бял диск, поставен под матрака, който в сътрудничество с климатичната инсталация създава най-добрата температура и влажност на въздуха по време на сън.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта