Цветни идеи за декорация на дома през есента

Публикувано на 03/11/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 03/11/2023 | Видяно 2 899 пъти

Въпреки че може да бъде изкушаващо да помислите за пищен есенен декор – изобилие от тикви и портокали – по-подбраните идеи за есенна декорация ще превърнат вашето пространство от кич в уют за специални моменти. Въпреки че много идеи за есенен декор могат да бъдат приложени към други периоди от годината, има нещо забележително уютно и привлекателно в новите допълнения към декора, които противодействат на свежото и студено време навън. Независимо дали търсите нов стилен декор за есенна маса или искате да преобразите входната си врата с открояващи венци, есенното декориране е свързано със създаването на привлекателно убежище за вас и вашето семейство.


Създайте затопляща и привлекателна светлина със свещи

Декорирането със свещи може не само да помогне да направите стаята по-топла, привлекателна и уютна – освен че миришат страхотно, те са чудесно универсален инструмент за декориране и могат да помогнат да добавите характер и стил към почти всяка стая в дома. Независимо дали придавате на дома си характерен аромат и използвате свещи, за да накарате къщата да ухае на есен, или декорирате с красиви свещи и свещници в стилни форми и в палитра от красиви есенни цветове – помислете за наситено червено и красиви изгорени портокали – никога не подценявайте универсалността на свещите.


Подобрете дома си с есенна зеленина

Нищо не олицетворява смяната на сезоните така, както промените сред природата; от цветовете на листата по дърветата до ярките летни цветове, които се заменят с богата есенна зеленина. Пренасянето на красотата на природата на закрито с най-добрите зимни стайни растения, есенни цветя и зеленина може да бъде бърз и лесен начин да промените външния вид на стаята и да я направите по-есенна.

Внесете тези богати нюанси на златисто и кестеняво на закрито, като съберете клони от собствения си квартал и ги изложите на показ. Бонус точки за клон, който е изключително голям и внася скулптурен елемент във вашия декор. Сложете го в саксия и ще видите как стаята ви ще засията и ще имате усещането, че се намирате в гората. Освен това есенните листа могат да допълнят цветовата схема на вашата стая, ако ги съчетаете добре с килима и мебелите.

Независимо дали избирате свежи есенни резници или предпочитате по-трайни изкуствени цъфтежи, декорирането с растения и цветя винаги ще добави стилен завършек към стаята – както и ще подобри връзката ни с красотата на външния свят.


Загрейте твърдите подове с уютни килими

Ако можете да добавите само един елемент към вашите идеи за есенен декор, килимът за стая е отличен избор. Един от най-лесните начини да добавите цвят, топлина и текстура към стаята си тази есен е да представите универсален и лесно сменяем килим. По-гъвкави от килима или друга форма на фиксирана подова настилка, килимите и пътеките предлагат фантастичен начин за омекотяване на плочки или дървен под, а също така могат да бъдат наслоени върху меки подове, за да осигурят допълнителен интерес или да дефинират зони.

И когато става дума за стил, той може да добави цял слой индивидуалност към всяка стая, дори в кухнята. Мислете за вашия кухненски килим като за произведение на изкуството на вашия под. Повече хора са авантюристично настроени с избора си на килими и ги виждат като инвестиционни елементи, които ще паснат прекрасно на съществуващия интериор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта