Декорации с вкус на лято с помощта на лимони

Публикувано на 02/09/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 02/09/2021 | Видяно 1 449 пъти

 

Търсите оригинален и свеж начин да преобразите декора в дома ви? Искате детайлите в интериора ви да напомнят за лятото, дори когато то си е отишло? Ето, че имаме чудесно решение, което със сигурност ще оцените – лимони и лимонено жълто. 

Ярко и изпълнено с динамичност, жълтото олицетворява радостта, доброто настроение и жаждата за живот и приключения. В умерени пропорции, в декора то внася усещане за топлина и ведрост, приповдига настроението ни и внася мека пъстрота. А един от най-простичките начини да направим жълтото част от интериора ни е с помощта на лимони и декорации, които съдържат този елемент в себе си. Как обаче да декорираме дома си в лимонено жълто така, че лятото да е с нас целогодишно? Отговорът на този въпрос ви даваме в следващите редове!

Ако предпочитате да го направите с професионална помощ, можете да се обърнете към интериорните дизайнери, регистрирани на сайта.


Лимоните сами по себе си са акцент

Добавянето на лимонени щрихи в декора на дома може да стане по много начини. 

  • Един от тях е като използвате лимони в различни секции на стаята. Този метод е простичък, но доста ефективен и открояващ се. За да осъществите тази идея са ви необходими лимони и красив и стилен съд, в който да ги поставите. Съветваме ви купата, в която ще поставите плодовете, да е от дърво или с дървен завършек. Така ще внесете още малко топлина в интериора, а стилното дърво ще направи така, че жълтият лимонен цвят да изпъкне още повече. За да засилите усещането за свежест и хармония, можете да добавите зелени растения – изкуствени или естествени.

  • Тази лимонена декорация можете да поставите във всяко кътче на дома – кухня, дневна, трапезария и дори градина. Интересна комбинация би се получила, ако около лимоните поставите различни акценти с цветя, панделки и други.

  • В комбинация с големи или дори по-малки свещи, акцентната декорация с лимони би създала естествено ненатрапчиво романтично усещане. Разбира се, към този акцентен декор можете да добавите добре познатите зелени или цветни растения, панделки и др.


„Направи си сам“ универсална декорация с лимони

Създаването на свежа декорация с лимони не е сложно начинание. Особено ако сте от любителите на „Направи си сам“ проектите за дома. В следващите редове ще ви покажем как бързо и лесно можете да сътворите оригинална и универсална украса за дома, която гарантирано ще внесе пъстрота и добро настроение във всяко помещение.

Материалите, които ще ви бъдат необходими, са:

  • Лимони;

  • Стиропор и боя;

  • Клечки за зъби;

  • Лепило;

  • Декоративен мъх.

След като си набавите всички необходими материали, е време да сътворите своя малък шедьовър. 

  • Вземете стиропора и го боядисайте в цвят по ваш избор. Съветваме това да е жълт, зелен или бял цвят. Избирайки някой от тези нюанси, ще бъдете сигурни, че ще има хармония и цялост в естетиката на декоративния елемент, който правите.

  • След като вече сте боядисали стиропора, го поставете в плоска чиния, която хармонира с интериора на помещението, в което ще поставите лимонената украса.

  • Следващата стъпка е и най-времеемка. С помощта на клечки за зъби започнете да поставяте лимоните върху стиропора. За по-интересен и пъстър вид, можете да изберете лимони с различна големина, както и свежи зелени лаймове, които да поставите в празните пространства между големите лимони.

  • След като сте завършили предходната стъпка, е време да поставите декоративния мъх в основата на вашето творение.

  • За още по-интересен и впечатляващ облик, добавете панделка по ваш избор!

И ето, че вече имате чудесна, ефектна и много красива декорация, която крещи „лято“!

 

Вижте още: Декорации за дома с дъх на лято


„Направи си сам“ декорация с лимони в рустик стил

 

Ако сте любители както на рустик стила, така и на лимонено жълтото, имаме интересна идея и за вас. Този „Направи си сам“ проект ще добави към интериора в дома ви онзи непринуден и естествен нюанс, който рустикалните елементи носят. А ето и стъпките, които трябва да следвате, за да създадете своето лимонено произведение на изкуството:

Ще ви бъдат необходими:

  • Малка дървена щайга или поднос в рустикален стил; 

  • Няколко стъклени или порцеланови вази и купички, които да поставите върху подноса; 

  • Пресни лимони и лалета или други цветя според сезона и вкуса ви; 

  • Ако искате да постигнете по-дълготраен ефект, можете да използвате изкуствени лимони и цветя. Добре е да си подготвите около 10-12 изкуствени лимона и също толкова цветлни стъбла.

Време е да пристъпим към същинската част. Поставете вазата и купичките в подноса така, че да изглеждат добре и да допринасят за естетиката на декоративния елемент, който правите. Около тях наредете лимоните. Можете да ги поставяте един върху друг за повече визуален обем и цялост. След като сте готови с тази стъпка, поставете избраните от вас цветя във вазичките. Ето, че създадохте неповторима украса за дома в рамките на по-малко от 15 минути! Време е да ѝ се порадвате!


Декоративни елементи с лимонена щампа

 

Вероятно сред вас има и такива, които не са чак толкова големи „Направи си сам“ ентусиасти.  Но пък обожават лятното настроение, което лимонените елементи носят. Е, имаме предложение и за вас – декорации с лимонени щампи. Те ще внесат в дома ви онова свежо, безгрижно лятно усещане, към което се стремим целогодишно. На пазара се предлагат разнообразни декоративни елементи, които пасват идеално във всеки интериор – покривки, калъфки за възглавници, изтривалки, венци, интересни декорации с надписи и дори цели готови акцентни елементи, в които лимонът играе главна роля. Можете да откриете и цяло лимонено дръвче – изкуствено или естествено, което със сигурност ще ви накара да изпитвате постоянна радост и ще ви изпълва с цветно настроение. 

Вариантите за декорации с лимони са наистина много. А коя ще пренесете във вашия дом, зависи изцяло от вас. Сигурни сме обаче, че която и да изберете, целогодишното усещане за лято, което ще пренесе в жилището ви, е гарантирано!

Ако искате да промените декорацията в дома си и се нуждаете от интериорен дизайнер, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани на сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта