Коледна украса, която трябва да имате в дома си

Публикувано на 09/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 09/12/2020 | Видяно 1 596 пъти

Очакването на Коледа в тежките условия, в които се намираме, в една неизменна светлина във всеки дом. И ако до миналата година всеки максимално отлагаше процеса по вадене на коледната украса, то днес нещата са малко по-различни. Още преди да настъпи декември десетки хора извадиха елхите и запретнаха ръкави с едничката цел – да си подарят малко щастие и усмивки.

Универсална формула за това какво да съдържа всяка коледна украса няма. Обаче има едни такива малки неща, които успяват много бързо да донесат коледния дух. И за да не се чудите кои са те, тук сме ви изготвили малък списък с нещата, които е добре да имате в дома си, в навечерието на Коледа. А ако нямате време или страдате от липса на идеи, винаги може да потърсите съдействие от професионалистите, регистрирани при нас.


Коледна елха

За къде без нея? Тя е неизменна част от украсата. Дори е черешката на тортата.

  • Хубавото е, че цените им вече са доста приемливи и няма да ви коства цяло състояние.
  • Още по-хубавото е, че може да изберете изкуствена или пък истинска, която да ароматизира всички стаи. И в двата случая е важно обаче да имате здрава стойка, за да не се налага да оправяте бъркотията след евентуално падане.
  • Към нея не забравяйте да включите и коледни топки и гирлянди…
  • А сега включете любимата музика, сипете си чаша вино и запретвайте ръкави по украса на коледното дръвче (ако още не сте го сторили).


Коледен венец

Да „ухае“ на Коледа, още щом пристъпите прага на дома си е несравнимо усещане. И няма по-лесен начин да реализирате това, от поставянето на коледен венец.

  • Много хора се отказват от него, защото не искат да увреждат входните си врати. Това обаче е ненужно притеснение.
  • Използвайте качествено двойно залепващо тиксо, с което да закрепите венеца.
  • Когато дойде моментът за прибирането на коледната украса, просто го почистете добре с малко спирт.

Вижте още: Направи си сам: Коледен венец


Чорапчета

Коледни чорапи да дебнат от всеки ъгъл – над камината,на вратата, по елхата, по стената… Изобщо навсякъде, където има възможност. Тази традиция сме я откраднали от американците, но пък е толкова хубава, че няма как да доброволно да се откажем от нея.


Фигура на Дядо Коледа

Няма значение какъв ще бъде размерът на Добрия старец, важно е той да бъде част от интериора в дома.

  • Може да заложите на голяма фигура, която да поставите на подходящо място.
  • Ако обаче не разполагате с достатъчно пространство или пък не сте почитатели на обемните украси, то за вас също има опция. Не по-малко впечатляващ е и малкият вариант – преспапие, свещ или малка фигурка на Дядо Коледа за секцията. Във всеки случай ще получите коледен дух.


Еленчета

Разбира се, Дядо Коледа има своите помощници. И как да успее да раздаде всички подаръци, ако не са неговите елени. Точно те също имат специална мисия в постигането на коледна атмосфера.

  • Тях може да ги добавите във формата на малки сувенири или свещи.
  • Най-лесният вариант е да заложите на малки елени за украса на елхата, които да разположите по цялото коледно дръвче.
  • Подходяща алтернатива е и да се спрете на голям елен с коледни светлинки. Него може да сложите както в дневната, така и в коридора или кухнята.


Лампички

Коледните светлинки са сред задължителните елементи, които трябва да имате в дома си. Те успяват да пренесат магията на празниците веднага, щом засияят.

  • В търговската мрежа се предлага достатъчно богато разнообразие от форми и цветове. Отделно може да избирате между вариант на батерия или на ток.
  • Лампичките са универсално решение за коледна украса. Може да се сложат на прозорци, первази, парапети, секцията или елхата. Стига да имате тиксо и ножици, те могат да се позиционират на почти всяко място.


Коледни свещи

Едва ли има друг декоративен елемент, които да внася толкова уют в дома (и то не само по Коледа). Свещите са онзи малък детайл, които придава на интериора завършеност. И за коледната украса важи в пълна сила същото правило.

  • В магазините (дори и онлайн) се предлага много широка гама от всякакви свещи. Ако все пак искате наистина да бъдат в духа на Коледа, то най-добре изберете такива във форма на елхичка или в някакви тематични елементи.
  • И все пак, ако практичността във вас надделява и искате целогодишно да използвате свещта, то тогава вземете по-универсална, която да може да палите по всяко време на годината.

Коледа е чувство, емоция, топлина, семейство! И колко малко му трябва на човек, за да повярва в чудеса, да погледне с надежда в бъдещето и да си подари малко щастие и добрина. В навечерието на най-светлия християнски празник нека повярваме и намерим смисъла. А понякога коледната украса е първата стъпка към цялото чудо…

В случай че искате наистина професионална и стилна украса за вашия дом, винаги може да потърсите съвет от специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете някоя от тях, ако ви допада.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта